banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

YAPI KAYIT BELGELERİ İPTAL EDİLENLERİN ABONELİKLERİ DE İPTAL EDİLDİ

31 ARALIK 2019’DA SONA ERMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskân sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen İmar Barışı uygulamasında, başvurular 8 Haziran 2018'de başladı. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019'da sona ermişti.

BİNLERCE İPTAL EDİLEN YAPI KAYIT BELGESİ VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan sisteme Kahramanmaraş’ta yoğun ilgi göstermiş ve yaklaşık 50 bin kişi imar barışından faydalanmak için başvuruda bulunmuştu. Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da bugüne kadar, yapı kayıt belgesi alınamayacak yapılardan olduğu için mevzuata aykırılığı tespit edilenler ile belge bedelinin tamamını verilen süre içerisinde yatırmayan binlerce kişinin yapı kayıt belgesi iptal oldu.

İPTAL EDİLEN BELGELER ABONELİKLERİ DE İPTAL ETTİRDİ

İmar Barışı ile belge alan yapı maliklerine, binanın yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olmak üzere birçok hak tanınmıştı. Buna göre, yapı kayıt belgesi alan yapılara, talep halinde ilgili mevzuatta tanımlanan, ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğal gaz bağlanmıştı. Yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesiyle geçici olarak alınan elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri de iptal edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol