Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

VATANDAŞ İSTER, BİZ YAPARIZ
 Başkan Necati Okay, Kamu Külliyesi ile ilgili kısaca bilgiler aktararak: “Proje ihalesi bitti. Takriben on beş gün içerisinde bize proje teslim edilecek. Ardından on gün içerisinde hem belediye binası için hem de kaymakamlık binası için inşaat ihale süreci başlamış olacak. Tabi Kaymakamlık binamız İç İşleri Bakanlığımız bütçesi ile yapılacak. Aynı zamanda orada yapılacak olan Tarım İlçe Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nün arsalarını da teslim ettik. Siz projenizi yapın, ödeneğinizi alın ve binanızı yapın dedik. O kurumlarda kendi çalışmalarını yapıyorlar, önümüzdeki yılın yatırım programına aldırmaya çalışıyorlar.

Biz daha kısa zamanda belediye binasını yapabilirdik fakat külliye adı altında diğer kamu kuruluşlarını da biz yapmak istedik. O yüzden süreç uzadı. İnşallah yılbaşından önce ihale işini bitireceğiz, Yılbaşında yer teslimini yapıp Ocak ayında da kazma vurulacak diye düşünüyorum. Zaten şuandaki inşaat teknolojisini de göz önüne alırsak binalar bir buçuk iki yılda yapılır. Son 6-7 ayımızı da kendi binamızda geçiririz diye planlıyoruz” dedi.

SADECE BİNA YAPMIYORUZ

Kamu Külliyesi isminin bile o bölgeyi hareketlendireceğine dikkat çeken Başkan Okay; “Şunu da belirtmekte fayda var, biz sadece bina yapmıyoruz. O bölgede Külliyenin etrafında, yeni bir imar çalışmasıyla, ana yoldan külliyeye bağlantı yolları yapacağız. Bu kış Büyükşehir Belediyemiz altyapısını hazırlayacak, inşallah bizde inşaat işi için gerekli alt yapı çalışmalarını yapacağız ve işi alacak müteahhitlerin orada rahat bir şekilde çalışmalarını sağlayacağız. Kamu Külliyesinin ismi bile o bölgeyi hareketlendirmeye yetecek” ifadesini kullandı.

MODERN VE FARKLI MİMARİSİ OLACAK!

Kamu Külliyesinin mimarisi konusunda da ipuçları veren Başkan Okay, son zamanlarda yapılan kamu binalarının hepsi birbirine benzediğine dikkat çekti, hem modern hem de klasik bir mimariye sahip bir belediye binası yapacaklarının altını çizerek, “Başlangıçta bakıldığında cepheler olarak modern bir görüntüsü olan, çatısına baktığınızda yuvarlak kubbeleri olan Selçuklu mimarisi, binanın ortasında devasa bir Selçuklu kapısı ama genel olarak baktığınızda işlevi ile birlikte modern bina yapacağız. Binayı tek bir bina olarak da düşünmüyoruz. Hemen binanın önünde bir meclis binası, onun önünde bir riyaset binası. Riyaset binası da eski Maraş Konaklarını andıran projeye sahip. Zaten üç boyutlu projemiz hazırlandığında tanıtımını da yapacağız. Muhteşem bir binamız olacak. Toplam 59 dönümlük bir alanda hem binalar olacak, hem de yeşil saha ve parklar var. Diğer kamu binaları olacak, cami projemizi verdik. Daha sonra Kültür merkezi yapacağız” diye konuştu.

TAHMİNİ 25 MİLYONA MAL OLUR!

Bütçesinin hazır olup olmadığını sorduk. Başkan Okay, bütçenin olmadığını borçlanarak yapılacağını söyledi ve ekledi: “Belediye olarak borcumuz yok. Tahmini 25 milyona mal olacak bir proje. Biz belediyemizin dinamik yapımızı bozmadan uzun vadede borçlanarak yapacağız. Tabi bu rakam yaklaşık bir rakam. Bu bizim en önemli sembol taahhüdümüzdü. İnşallah az öncede söylediğim gibi ocak ayında kazmayı vuracağız, 1,5 yılda da bitmiş olacak” dedi, vaatlerinin ne kadarını gerçekleştirebildiğini sorduğumuz da ise zaman alacak,  hemen yapılabilecek projeler olduğunu belirtmeden geçemedi.

Son olarak şunları söyledi; “Zaman alacak projeler derken, mesela Kamu Külliyesi gibi büyük bir projenin resmi prosedürleri var. Elimizde arsa yok, imar uygulaması yok, yol yok. Yerimiz olsaydı 1,5 yıl içerisinde yapılırdı. Gördüğünüz gibi 2,5 yılımızı aldı çok şükür nihayetinde tamamlanıyor. Zaman almayacak projeler ise, alt yapı, kilit parke, asfalt vs. Bunlarda ön görümüzden çok daha öndeyiz. Mesela önümüzdeki yıl benim çok fazla yapacak yolum kalmıyor. Yok denecek az. Sokak araları da dâhil. Çok hızlı gittik. Geçen yaz çok çalıştık, 3 yaz da bitecek işi bir yaza sığdırdık. Sokak araları dâhil asfalt döktük. Bu da önemli takatlerimizden biriydi”

Başkan Okay, vatandaşın daha önceleri hayal edemedikleri, isteyemedikleri taleplerinin olduğunu, standardın yükseldiğini söyledi ve “Vatandaşımız istesin biz yaparız. Biz hizmet için varız” diyerek sözlerini tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol