Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

ÜNAL; ENGELLİLERİN GÜNÜNU KUTLUYORUM
 Bakan Mahir Ünal’ın mesajı şöyle:

 

“Ayrım gözetmeksizin tüm insanlar aynı hak ve özgürlüklere sahip olarak doğar. Ve yine her insan yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirme hakkına da sahiptir. Bu görüşten hareketle engelli vatandaşlarımız için bu ideali gerçekleştirmek ve gerekli zemini sağlamak temel sorumluluklarımız arasında yer almaktadır.

 

Engelsiz bir dünya oluşturmak için görev alanlarımızdan başlayarak yaklaşımları pozitif yönde değiştiren toplumsal bir bütünlüğe ulaşmamız gerektiğine inanıyorum. Belirtmek isterim ki Bakanlık olarak bizim de üzerinde özenle durduğumuz başlıklardan biri engelsiz vatandaşlarımıza hizmettir.

 

Çeşitli fiziksel olasılıklar için erişilebilir şekilde tasarlanmış çevreye dönük yeterli ve doğru uygulamalara yön vermek; bütüncül ve sistematik çalışmalar gerçekleştirmek bugüne kadar Bakanlık olarak yaptığımız planlamalarda öncelikli başlıklar olmuştur. Tabii ki bundan sonraki adımlarımızda da bu ilkeler önceliğini koruyacaktır.

 

Bakanlığımca bedensel engelli düzenlemelerine ilişkin nitelik artırıcı değişiklikler yapılması, müze ve ören yerlerinin engellilere uygun hale getirilmesi, turizm tesislerine, esnafa yönelik engelli farkındalık eğitimleri ile yerel yönetimlere erişilebilirlik hakkında teknik eğitim verilmesi Bakanlığımızın bugüne dek gerçekleştirdiği ve geliştirmeye devam ettiği çalışmalar arasında yer almaktadır.

 

Toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili meselelerdeki duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Dünya Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol