banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÜLKÜ OCAKLARI KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANLIĞINDAN DEV “SEVDAMIZ MİLLET YAŞASIN CUMHURİYET” KONSERİ
 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Andımız ve Ülkücü Yemini ile devam etti. Yemin ardından Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış konuşma yaparak tüm salona teşekkür etti.

İl Başkanı Kayış: “Değerli misafirler; geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetimizin 95’inci yaş gününü ilk günkü heyecan ve gururla bir kez daha kutladık. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 50 yıllık siyasal, 100 küsur yıllık fikirsel, 2000 küsur yıllık kültürel kökleri olan Ülkücü irade adına; son nefer, son nefes, son damla kana kadar Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa edeceğimizi buradan haykırıyorum!

 TEK DİL, TEK MİLLET, TEK DEVLET, TEK BAYRAK

 Tek dil, tek millet, tek devlet, tek bayrak mefkûresiyle kurulmuş bu koca çınarı değil yıkmaya yerinden kıpırdatmaya bile kimsenin gücü yetmeyecektir! İfadelerini dile getiren Başkan Kayış Türk gençliğine:

“ İşte bu Cumhuriyetimizin teminatı olan Türk gençliğine sesleniyorum:

Mensubu olmaktan büyük şeref duyduğumuz, binlerce yıllık şanlı mazinin sahibi Aziz Türk milleti son olarak verdiği destansı kurtuluş mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu bu cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Bu emanet; ilim-irfan-ahlak sahibi, tarihini-atasını-töresini bilen, vatanını-milletini-bayrağını seven, bilim ve teknolojiye yön vererek Türk gençliğine rol model olacak, milli ve manevi değerlerle donatılmış, edepli-imanlı Ülkücü gençliğin önderliğinde ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

 
ÜLKÜCÜ OLMAK ZOR İŞTİR!

Ülkücü olmanın zorluklarına değinen Kayış:

 “Sevgili gençler; Ülkücü olmak zor iştir! Herkesin başarabileceği bir iş değildir. Öncelikle tam manasıyla dava adamı olacaksınız. Fedakâr olacaksınız. Feragat edebileceksiniz. Nefsinizi ayaklar altına alabileceksiniz. Burnunuz büyük olmayacak. Küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşmayacaksınız.

 Bizim davamız; caka satmak, kabadayılık yapmak, racon kesmek değildir. Tevazu sahibi olmaktır. İyiliği tavsiye etmek, kötülükten alıkoymaktır. Girişilecek her işte Allah'ın rızasını esas almaktır. Ve Allah'ın Adaleti ile karar kılmaktır!” ifadelerini kullandı.

 

LEKELEMEDEN TÜRK BAYRAĞI OLMAK! 
Türk gençliğinin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğine vurgulayan İl Başkanı Hüseyin KAYIŞ sözlerine: “Bizim davamız bir hırs ve menfaat konusu da değildir. Aksine, bir fedakârlık ve hak meselesidir. Kolay değil haktan yana olmak. Kolay değil ezan sesine kurban olmak, kolay değil vatan, millet demek, kolay değil bayrağı en yüksekte dalgalandırmak. Kolay değil Başbuğumuzun tariflendiği gibi lekelemeden TÜRK BAYRAĞI olmak!

 

Umut size yapışık olacak, asla yeise düşmeyeceksiniz. Ezilenlerin, güçsüz ama haklı olanların yanında olacaksınız. Hak bayrağını yükseltip burçlara, bozuk düzene baş kaldıracak, köhne âleme nam salacak, dünyaya yiğitliğinizi haykıracaksınız!

 

Çünkü sizler büyük bir davanın takipçilerisiniz. Cumhuriyet tarihinde en büyük bedelleri ödemiş, İstikbalde her Müslüman Türk evladının gururla yad edeceği bir misyon olan Ülkücü hareket; Kan ve gözyaşı ile yoğrulmuş, şan ve şerefle dolu mazisinde, binlerce evladını bu aziz vatana kurban vermiştir” şeklinde devam etti.

 YÜCE BİR DAĞ GİBİ DİMDİK AYAKTA KALDIK

 Konuşmasında 12 Eylül 1980 tarihine yer veren KAYIŞ: “12 Eylül 1980 tarihinde Dünya siyasi tarihinin en büyük yargılamalarından biri olarak kabul edilen MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasına muhatap olduk. Yalan ve iftirayla 9 yiğidimiz idam edildi. Cennet mekân Başbuğumuz Alparslan Türkeş'le birlikte binlerce mensubumuz tutuklanarak cezaevlerine kondu. Akıl almaz işkencelere maruz bırakıldı. Yılmadık, yıkılmadık. İman, inanç ve kararlılıkla; "ölmez bu hareket, ölmez bu dava" diyerek yeniden bismillah dedik. 50 yıldır şahadet yol arkadaşımız oldu. İsyan etmedik, şükrettik. Mücadelemizden asla vazgeçmedik. Ve Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, tüm zorluklara rağmen, yüce bir dağ gibi dimdik ayakta kaldık” dedi.

 KAYIŞ: “Biz hiç bir zaman "mağdur olduk" edebiyatı yapmadık. Her zaman "mağrur ve muhatap" duruşlarımızla resmedildik.

  Tıpkı Üstat Dilaver Cebeci’nin “İçim içime sığmıyor, maytaplardan deliyim;

Bir bayrak dalgalansa yüceden;

‘Hadi’ dese birisi

Peşindeyim, vallahi peşindeyim” dizelerindeki heyecan ve inanış ve de Tarık Buğra’nın bir hikâyesinde Evliya Çelebi’nin fani insan ömrüyle ebedi devlet hayatını teraziye çıkaran harika cümlesinde söylediği gibi;

“Gün akşamlıdır devletlûm; dün doğduk, bugün ölürüz!” adanmışlığı ile bu cennet vatana kurban olduk! Bir öldük bin dirildik! Her gün yeniden doğduk!”şeklinde konuşmasına son verdi.



Kahramanmaraş halkının büyük ilgi gösterdiği konsere; MHP Kahramanmaraş İl Başkanı, MHP Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanı, Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı, KSÜ Rektörü, KSÜ Rektör Yardımcıları, KSÜ Akademisyenleri, MHP İlçe başkanları, Ülkü Ocakları İlçe Başkanları, Kahramanmaraş Kadın Kolları İlçe Başkanları, Geçmiş Dönem Ülkü Ocakları İl-İlçe Başkanları, Geçmiş Dönem MHP İl-İlçe Başkanları katılım sağladı.











 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol