banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÜLKÜ OCAKLARI ECDADI DUALARLA ANDI
 Kabir ziyaretlerinin ardından Başkan Mesut Kaplan: Türk milletinin tarih boyunca yazdığı destanlar içerisinde en önemlilerinden birisinin 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi olduğunu söyledi. Kaplan, Yüzyıllar boyunca Türkler büyük savaşlar yapmışlar, zaferler kazanmışlar ülkeler fethetmişlerdir. Birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’un fethi ile yeni bir çağ kapatıp yeni bir çağ açmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. İstanbul tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş, birçok milletin sahip olmak istediği bir şehirdir. Peygamber Efendimiz (SAV)’in ‘İstanbul bir gün fetih olunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır’ Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi İslam’ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur.

Yüksek bir idealin, azimli ve sistemli çalışmanın ürünü olan bu zafer ile büyük Padişah Fatih Sultan Mehmet’in genç yaşında, yenilikleri yakından izleyen ve gelişmelere açık olan güçlü bir kişiliğinin olduğunu görmekteyiz. Biz Fatih’i, Alparslan’ı, Atatürk’ü ve Türk’ün son başbuğu Alparslan Türkeş’i gençlerimize örnek göstermekte geçmişten aldığımız bu kudretli ve asil duruşu gençlerimize aşılamakta onları tıpkı Fatih gibi yetiştirmeye çalışmaktayız.

Sultan Fatih 21 yaşında tekniği, azmi, inancı ve en önemlisi mukaddes ordusu ile Peygamber Efendimizin (s.a.v.) ‘İstanbul muhakkak feth olunacak, onu fetheden komutan ne güzel komutandır, onu fetheden asker ne güzel asker’ methine mazhar olmuştur. Kıtaları ve kültürleri buluşturan, özel bir dünya kenti olan İstanbul, fethinden bugüne kadar ülkemizin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sanatsal hayatına çok büyük katkılar yapmıştır. Her türlü dış tehlikeye karşı gözü açık, vatanını, milletini seven, örf ve adetlerine bağlı, ecdadına yakışır bir nesil olmak ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için Sultan Fatih gibi idealist, şanlı ordusu gibi azimli ve inançlı olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol