banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TÜRKOĞLU BELEDİYESİNİN PAROLASI; TÜRKİYE’DE İLKLERİ YAŞATMAK
 İlk olarak Türkoğlu İlçesinde, Binicilik ve Okçuluk Eğitim merkezi, Baburun kalesi, Tarihi Su değirmeni vb. tarihi mekanları gezen Ressamlar, sonrasında ise Kahramanmaraş müzesi, panoromik müze, teras cafe, menzelet mesire alanı, kapalı çarşı ve daha bir çok tarihi yerler gezdiler.

Bu tarihi ve Kültürel mekanları gezen Ressamlar, Türkoğlu Belediyesinin Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde doğal ortamda halkla iç içe gördükleri güzellikleri tuvallere yansıtacaklar.

Kültürel, sanatsal, tarihi geçmişe ve mirasa sahip çıkmanın yanı sıra bunların desteklenerek geliştirilmesine de özel bir önem veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş konuşmasında;

Bu yıl bir hafta sürecek olan 3. Sanat Çalıştayı Türkoğlu’nda başladı. İnşallah bir haftalık süreç içerisinde yapılan resimler belediyemizin bahçesinde Türkoğlulu vatandaşlarımıza ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarımıza sergilenecek.

‘AMACIMIZ GENÇLERİ SANATA TEŞVİK ETMEK’

Amacımız yeni yetişen öğrencilerimizin, gençlerimizin sanat alanında ki ilgi ve alakalarını, Türkiye’de bu alanda söz sahibi olan otoriteleri buraya getirterek canlı resimlerine eşlik etmeleri, onları görmeleri ve resim konusunda ilgisi olan Türkoğlulu gençlerimizi bu yönde teşvik etmek.

Sanat bir toplumun ruhi parçalarından bir tanesidir. Bizim amacımız, bu resim çalıştayında Türkoğlu‘muzun Türkiye’de tanıtımını yapmak. Her yıl ki yapılan resimlerimizi belediyemizin duvarlarında sergiletiyoruz.  Önemli olan tanıtımını yapmak. Daha önce yaptığımız 2.Uluslararası Avasım Festivali Türkoğlu’nu belli bir yere getirmişti ve Türkoğlu Belediyesinin parolası sosyal belediyecilikte ilkleri yaşatmaktı bunun için çaba sarf etmek ve Türkoğlu’muzu, Kahramanmaraş'ın örnek ilçelerinden bir tanesi yapıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cuma gününe kadar Belediyemizin Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde devam edecek olan sanat çalıştayımıza tüm hemşehrilerimi davet ediyorum, diyerek konuştu.

3. Uluslararası Türkoğlu Sanat Çalıştayı’nın organizatörlüğünü yapan Kahramanmaraşlı resim sanatçısı Mehmet Akif Orçan; Türkoğlu Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 3.sünü Türkoğlu Belediyemizin katkıları ile yeniden yapıyoruz. Çok güzel bir ortam sanatçılarımıza buradan teşekkür ediyorum  çok yoğun programları olan Türkiye de isim yapmış, iyi fırçalara sahip olan buradaki ressamlarımız bizleri kırmadılar buraya geldiler. Bu güzellikleri buraya bırakıp gidecekler onlara çok teşekkür ediyorum .

 Bu kültür ve sanata yaptığı hizmetler bir kültür köprüsü olarak gelecek kuşaklarımıza devam edecektir, diyerek konuştu..

Bir hafta boyunca devam edecek olan 3.Uluslararası Sanat Çalıştayında ki eserler, Belediye hizmet binasında 11 Mayıs 2018 Cuma günü saat 10.30 da sergi açılışı yapılarak tüm vatandaşlara sergilenecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol