banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 TÜRKİYE’NİN İLK KELLE-SANAT MÜZESİ
  

Markası, firması olan Menekşe paça - çorba, aynı zamanda da ‘Gastronomi derecelendirme kuruluşu Yedy comtr..’de… O, markasını, firmasını ‘Kahramanmaraş ta lezzet noktası’ diye ünlendirdi, tanıttı.

Remzi usta popüler bir isim. İşyerini kelle müzesi h aline getirdiği yetmiyormuş gibi, bizi yine aynı semtteki evine götürdü. Gördüklerimize inanamadık. Evinin iki odasını atölye haline getirmiş, çatılarda kurumuş kelle dolu. 40’a yakın ırkın boynuzu, kellesi ve diğer organları müzeyi, atölyeyi dolup taşırmış. Amacı Türkiye’nin ilk kelle-sanat müzesini kurmak. Kahramanmaraş için, sektörü için, paça’nın Türkiye çapında rağbet görmesi, tanınması için gecesini gündüzüne katmış, uzak yakın dememiş 15’e yakın ulusal televizyon programına çıkmış sayısız ulusal ve yerel gazete de haber olmuş.

TOPLAM 160 ADEDİ YENEN HAYVANLARDAN OLUŞAN MUHTEŞEM ‘KELLE SANAT MÜZESİ’

Remzi usta, işini severek yapan ve mesleğine, şehrine olan saygısı sebebiyle bu sevgisini sanata dönüştürmek istiyor. Bulduğu slogan da kendisine ait.

Evinin 2 odasındaki atölyede bir ilginçlik daha çarpıyor gözümüze.  Toplam 160 yenen hayvanın kellesine ait bir birikim karşılıyor bizi. Ve bir başka koleksiyon diyelim adına isterseniz, şimdiki çocuklarımız ve gençlerimizin belki de unutmuş olduğu eşşek ve at semerlerinden semer sehpa koltuk takımı üretmek. Gördük bunu. Bir ilginç eser daha çarpıyor gözümüze atölyeye girişte, Dünyanın ilk kelleden yapılma abajuru.  Işıl ışıl, farklı renklerde ve uzaktan kumandalı.

ÇENE KEMİĞİNDEN ÇERÇEVE, ÇOK YAKINDA HAZIR OLACAK

O’nu en çok üzen gastronomi kültürünün henüz şehre yayılmaması. Şunu söylüyor bununla ilgili olarak; “Kahramanmaraş gastronomisi Güney Doğu ve Doğu Anadolu Akdeniz mutfağının filtre görevi üstlenmektedir. Hijyen ve titizlik, lezzet bakımından gastronomide  bir Antep, bir Urfa, bir Hatay’dan gerideyiz.” diyor ve ekliyor; “Maalesef…  Gastronomimizin tanıtılması için kelle sanat dediğim eserler aslında çok iyi düşünülmüş bir mimarı şaheserler. Çünkü etinden paça, sütünden dondurma, yoğurdundan tarhana yaptığımızı iyi anlatırsak Gastronomi de ulusal bir yankı yapar, ses getiririz. Bunu da ancak ulusal bir sergi açmak kaydıyla başarabiliriz.”

CANAN KARATAY MUTLAKA GELMELİ

Zaman zaman televizyonlardaki programında kelle paça’nın önemine, faydasına değinen Prof. Dr. Canan Karatay’ın Kahramanmaraş’a getirilmesinin şart olduğunu söylüyor Remzi usta.  Çünkü kamuoyunda ve ekranlarda kendi alanında karşılığı olan bir sima Canan Karatay. Onunla birlikte TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl. Türkiye Gastronomi Derneği başkanı, Türk Mutfağı Kültür Başkanı Adnan Şahin, Türk Mutfak Vakfı Başkanı Hilal Nuhoğlu yanında,  ünlü etçi Cüneyt Asan ve şeflerini Kahramanmaraş’a davet edilmesinin damak tadımıza, mutfak kültürümüze ve gastronomimize katkı sağlayacağına inanıyor Remzi Ulaş.

Ve son olarak ekliyor; “Bu ünlü isimleri davet etmemiz gerekiyor. Kahramanmaraş bir gıda, gastronomi ve kelle paça kültür merkezi olabilir. Özellikle Canan Karatay hanımefendi geldiğinde, yapılacak bir kelle paça ve dondurma şov ile şehrimizin tanıtımına ciddi katkı sağlanacaktır” diyerek sözlerine nokta koydu.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol