Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

TÖMÜK’TE BETON YOL UYGULAMASI

Teknolojideki yenilikleri yakından takip eden Erdemli Belediyesi, daha önce ilçenin birkaç noktasında uygulamasını gerçekleştirdiği ve başarılı sonuçlar elde edilmesi ile uygulamaya başladığı beton yol modelinin kullanım alanını genişletti. Özellikle asfalt yol modelinin iklim koşullarındaki dayanıksızlığı sebebiyle yeni arayışlar içerisine giren ve farklı koşullarda denenmesinde olumlu sonuçlar alınan beton yol modelini Tömük Mahallesinde de uygulayan Belediye, birçok noktada çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’nin birçok noktasında yaygın olarak kullanılan ancak maliyetinin yüksekliği ve dayanıksızlığı ile düşük verime sahip asfalt yol modeli yerine beton yol modeline geçtiklerini ve başarılı sonuçlar elde etmeleri ile ilçenin pek çok noktasında bu modeli kullanmaya başladıklarını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Geniş bir alanda kullanılmasına rağmen teknolojiye ayak uyduramayan asfalt kaplama yol modeli, maliyeti ve dayanıksızlığı nedeni ile yerini başka seçeneklere bıraktı. Bunlardan biri olan beton yol modeli, düşük maliyeti ve doğa koşullarına karşı dayanıklılığı ile tercih edilen bir ürün oldu. Bizde, iklim koşulları farklılık gösteren birçok noktada uygulamasını yaptık. Olumlu sonuçlarla da bu modeli kullanmaya başladık. Bugün de Tömük Mahallemizde uygulamasını gerçekleştirdiğimiz model ile daha dayanıklı ve kullanışlı, mevsim koşullarına adapte olabilen yollar inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol