Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

TOLLU: “EN BÜYÜK HİZMET BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR”
Erdemli Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Aşure Şenliğine 2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir yasasıyla beldeden mahalleye dönüşen Ayaş, Kumkuyu, Esenpınar, Limonlu, Kocahasanlı, Arpaçbahşiş ve Tömük’ün ardından Kargıpınarı'nda devam edildi. Kargıpınarı’nda gönüllerin buluştuğu programa Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve MHP Kargıpınarı Mahalle Sorumlusu Esat Çakar katıldı. Etkinliğe vatandaşların yoğun ilgisinin bu geleneğin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine işaret eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, katıldığı aşure programlarından Ahilik Haftası dolayısıyla önce mahalle esnaflarını ziyaret edip, onlara bereket duası ve Türk Bayrağı hediye ederek sohbet etti. Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ile birlikte esnaf ziyaretlerinin ardından Aşure Programının yapıldığı alana yürüyerek gelen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşlar ile birlikte Erdemli için hazırlanan tanıtım filmini izledi. Dev ekranlarda vatandaşlara Erdemli ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini konu alan tanıtım filmi gösterilirken, vatandaşların Erdemli ilçesinin doğal ve tarihi güzelliklerini dikkatle izledikleri gözlendi. Kargıpınarı’na yapılan hizmetlerin tanıtım filminin ardından Kuran tilaveti gerçekleştirilip dua edildi. MHP Kargıpınarı Mahalle Sorumlusu Esat Çakar’ın açılış konuşmalarının ardından söz alan Erdemli belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vatandaşların yoğun ilgisinin aşure geleneğinin önemini gözler önüne serdiğini kaydetti. Konuşmanın ardından Başkan Tollu ve Toroslar Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’nın vatandaşlara aşure servisi yapması katılımcılardan büyük ilgi gördü. Başkan Tollu ve Tuna vatandaşlara aşure ikram ederken, çocukları da ihmal etmedi.

VATANDAŞLARIMIZ ANLAMLI BİR GELENEĞİN ETRAFINDA BİRLEŞTİ

Aşure programında söz alan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, birlik ve beraberliğin her şeyden önemli olduğu vurgusunu yaparak, "Erdemli'mize çok güzel hizmetler yapmış olabiliriz, sorunların büyük çoğunluğunu çözmüş olabiliriz, yıllardır hizmetten mahrum kalan ve büyük şehir yasası ile Erdemli Belediyesi'ne bağlanan mahallelerimizi çok güzel hizmetlere kavuşturmuş olabiliriz; ama eğer tüm bunları yaparken şahsi, siyasi ve önyargılı davranarak, ayrım yapıp vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini zedeleyecek bir hamlede bulunmuş isek yaptığımız bu hizmetlerin hiçbir anlamı kalmaz ve bu kente en büyük ihaneti biz yapmış oluruz. Yüzlerce insan bu meydanları doldurmuş ve büyük bir o kadar da anlamlı bir geleneğin etrafında birleşmiş, işte bizce en güzel tablolardan biri gözlerimizin önünde. Bize oy vermiş veya vermemiş, siyaset gütmemiş ve Muharrem ayının feyzini algılayıp bu güzel ve anlamlı ayın feyzi etrafında birleşebilmiş olan sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Olması gereken budur ve İnşallah bu gelenek Erdemli Belediyesi var oldukça bu şekilde birlik ve beraberlik içinde devam eder" diye konuştu.

İNSANLARIMIZI BİR ARAYA GETİREN DEĞERLERE EHEMMİYET VERİYORUZ

İnsanları bir araya getiren değerlere büyük ehemmiyet verdiklerinin altını çizen Tollu, "Aşure programında insanlarımızla bir araya gelelim mübarek Muharrem ayının kutsiyetini ulviliğini birlikte geçirmek düşüncesi içerisinde beldeden mahalleye dönüşen yerlerimizde bu tür programları icra ediyoruz. Bu programları icra ederken eksiklerimizin neler olduğunu yapmamız gerekenleri de bir görev halinde üzerimize alarak bu eksikleri gidermenin gayreti içinde oluyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz bu tür programlarımız Erdemli Belediyesi var olduğu müddetçe hep icra edilecek. Çünkü biz kentin fiziki yapısını düzenlemenin yanında insanları bir araya getiren değerlere çok ehemmiyet veriyoruz. Birliğimizin, dirliğimizin hassaten devam etmesi gerekiyor. Biz birliğimizi dirliğimizi bozarsak bu ülkenin ayakta kalması gerçekten mümkün olabilmez. Dolayısıyla biz ne kadar güzel hizmet yaparsak yapalım insanların kardeşliği, birliği dirliği zarar görürse; yaptığımız hizmetlerin hiçbir güzelliği ehemmiyeti kıymeti olmaz" ifadelerine yer verdi.

KENTE VİZYON VE DEĞER KATAN PROJELER...

9,5 yıldır emaneti taşımanın gayreti içinde olduklarını da sözlerine ekleyen Tollu, 2009-2014 hizmet döneminde büyük ölçekli yatırım ve kaynaklarını alt yapı çalışmalarına harcadıklarına dikkat çekti. Alt yapıyı bitirdiklerini üst yapıda ise birçok güzellikleri Erdemli ile buluşturduklarını anlatan Tollu, asıl kente vizyon ve değer katan projelerini 2019 yılından sonra gerçekleştireceklerine değindi ve Erdemli’yi bir dünya kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerini sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

HAMİT TUNA: BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği aşure programına katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, birlik ve beraberlik mesajı vererek tüm vatandaşların Muharrem Ayı’nı tebrik ettiğini ifade etti. Toroslar’a 3 dönemdir belediye başkanı olarak hizmet ettiğini anlatan Başkan Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak ta 21 gündür sahalarda olduğunun altını çizerek, vatandaşlarla buluşmaya onların dertlerini dinlemeye ve bir arada olmaya devam edeceklerini söyledi. Asla sıkıntıları ellerinin tersiyle iten olmadıklarını vurgulayan Tuna, sırça köşklerde belediye başkanlığı yapmadıklarını kaydederek, belediyecilik anlamında da en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını bunu da 14,5 yılda Toroslar’da başardıklarına inandığını söyledi.

HAMİT TUNA: MÜKERREM TOLLU İLE GURUR DUYUYORUM

Toroslar’ın 300 bin nüfuslu bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna, ‘alo’ dediklerinde vatandaşların yanlarında olduklarını acılarını ve sevinçlerini birlikte paylaştıklarını anlattı. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile Toroslar’da birinci döneminde 4,5 yıl birlikte çalıştıklarına işaret eden Tuna, ‘’kendisine kefil olmaktan ve bugün geldiği noktada yaptıklarını görmekten ve yerinde izlemekten şeref duyuyorum’’ dedi. Başkan Tollu’dan övgü dolu sözlerle bahseden Tuna, ‘’bizi bile sollamış’ diyerek yaptığı çalışmalarından ötürü de kendisiyle gurur duyduğunu ifade etti. Toroslar Belediye Başkanı olarak çok önemli projeler ve hizmetler ürettiklerini de anlatan Tuna, büyükşehir belediye başkanı adayı olarakta vatandaşlardan destek istedi. Asla mazeret üreten bir anlayış içerisinde olmadıklarının altını çizen Tuna, birlikte başarıp hep birlikte Mersin’i bir dünya kenti yapacaklarını söyleyerek, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde iddialı olduklarını kaydedip konuşmasını sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol