banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

TOLLU; ‘’BİZİM TEK DÜSTURUMUZ HALKA HİZMET ETMEK’’
 Şehrin her noktasında hem fiziki olarak hem de sosyal olarak çok büyük çalışmalar içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Tollu, son 1 yılda kentin dört bir tarafında 100 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, göreve geldiklerinde Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birini devralmalarına rağmen tüm borçları ödeyerek, şu anda mali kaynak üretme açısından Türkiye’nin en önde gelen belediyelerden bir tanesi olduklarını söyledi.  Başkan Tollu, Ayaş’a dair yeni hizmetlerin süreceği müjdesini de verirken kapalı düğün salonu ile ilgili de konuştu. Ayaş Mahallesi’nde düğün salonunun gecikme nedeninin ise proje değişikliğinden kaynaklandığını dile getiren Başkan Tollu, kır düğün salonu yapımı için ise çalışmalarının sürdüğü bilgisini vererek, bu yaz faaliyete geçireceklerini müjdeledi.

 

MAZERET DEĞİL, HİZMET ÜRETİYORUZ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, görev süresince kendisine verdikleri destekten dolayı vatandaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, belediyeciliği bilimsel metotlar kullanarak yaptıklarını anlatarak, vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına karşılık verdiklerini belirtti ve hiçbir mazeretin arkasına sığınmayıp, bu yaz hizmet gitmeyen yerleşim biriminin kalmayacağını dile getirdi. Başkan Tollu, Erdemli’de bulunan her bir beldenin bir ilçeye eşdeğer olduğuna dikkati çekerek, ‘’kırsalda ve beldelerde yapılan hizmetlerimiz vatandaşımız tarafından çok büyük takdir görüyor. Elbette eksiklerimiz çok. Mersin’de 40 belde var 10 tanesi ilçemizde. Her bir beldenin bir ilçeye eş değer olduğu unutulmamalı. Yüzölçümü bakımından Mersin’in en büyük ilçelerinden biriyiz. Yüz ölçümü olarak Tarsus’tan büyüyüz. Nüfus olarak 3 kat gerideyiz. Erdemli’mizi Tarsus’la kıyasladığımızda devletten aldığı pay ilçemizin 3 katıdır. Ancak biz hiçbir mazeretin arkasına sığınmadık ve ilçemizi yaptığımız hizmetler ve yatırımlarla vitrine çıkardık. Herkesin gurur duyabileceği bir Erdemli Belediyesi var. Bizim tek düsturumuz halka hizmet etmektir’’ diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BORÇLU BELEDİYELERİNDEN BİRİNİ DEVRALDIK

Mali kaynak üretme açısından Türkiye’nin en önde gelen belediyelerden bir tanesi olduklarına işaret eden Başkan Tollu, belediyenin kaynaklarının en iyi şekilde yine vatandaşın refahı ve huzuru için kullanıldığına değinerek, ‘’göreve geldiğimizde Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisiydik. 10 beldeden yığınla borç devraldık. Belediyenin borçlarının tamamını ödedik. Buna rağmen hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan hizmet üretmeye çalıştık. Erdemli Belediyesinin vadesi geçmiş tek kuruş borcu yoktur. 2014 yılında büyükşehir yasasıyla köyler ve beldeler mahalle statüsüne geçti. Köylerimizde ve beldelerimizde kurulduğu günden bu yana çözülememiş sorunlar vardı. Sorunları tespit ettik ve hizmet açığı bulunan bölgelere hizmet götürdük. Kaynakları yerinde kullandık. Gücümüz nispetinde vatandaşın her kuruşunu onların hizmetini sunmak için gece gündüz çalıştık. Bununla da yetinmedik. Üreten belediyecilik modeline geçtik. Kamu kaynaklarını en rantabl kullanan belediyecilik anlayışını hakim kıldık. Bizim ölçeğimizde diğer belediyelerle kıyaslandığında örnek teşkil edecek bir belediyeciliğe sahibiz. Aylık 600 bin TL’ye yakın akaryakıt tüketiyoruz. Bu kadar akaryakıt tüketmemizin altında yatan en önemli sebeplerden bir tanesi coğrafyamızın geniş olması ve ürettiğimiz hizmet kalitesidir. 9 yıldır hizmet üreten bir belediyeyiz. Kent genelinde ve 71 mahallede 7/24 mesaimizi gücümüz yettiğince sürdüreceğiz’’ ifadelerini kullandı.

DEV ARAÇ FİLOSU KURDUK

Belediyenin çok güçlü bir araç filosu olduğunu anlatan Başkan Tollu, ‘’2014 yılında büyükşehir yasasıyla mahalle statüsüne dönüşen köylere ve beldelere daha kaliteli ve hızlı hizmet götürmek amacıyla iş makinesi filosunu yeni araçlarla büyüttük. Modern ve kaliteli hizmet vermek adına gece gündüz demeden çalıştık. 211 araçlık dev bir filo kurarak, belediyemizi bu anlamda da Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir konuma taşıdık’’ diye konuştu.

SON 1 YILDA 100 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK

Son bir yıl içinde 100 milyona yakın yatırım ve projeler gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Tollu, ‘’Her mahallemizi nakış nakış işledik. Son 1 yılda 100 milyon TL’ye yakın bir yatırım yaptık. 1 yıl içinde bu yatırımları yapmak her belediyenin karı değil. Vatandaşlarımızın 100 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek yatırımlardan söz ediyoruz. Biz seçim malzemesi yaparak bu tür yatırımları gerçekleştirmedik. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan insanları kategorize etmeden yolumuza devam ediyoruz. Yarın ‘nasıl seçim kazanırız’ diye hesap yapmadık. Bu tür düşüncelerin ve hesabın içerisine asla girmedik girmeyeceğiz de. Bizim tek düsturumuz gayemiz; insanlarımızı mutlu etmektir. Biz hizmetlerimizi de Allah rızası gözeterek yapıyoruz. Göreve geldiğimizde ne söz verdiysek fazlasını yaptık. Bu sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah hep birlikte kentimizin tüm eksiklerini birlikte çözmeye devam edeceğiz. Bize güvenmeye devam edin’’ ifadelerini yer verdi.

AYAŞ’A DÜĞÜN SALONU VE FUTBOL SAHASI MÜJDESİ

Başkan Tollu, Ayaş’a dair yeni hizmetlerin süreceği müjdesini de verirken kapalı düğün salonu ile ilgili de konuştu. Ayaş Mahallesi’nde düğün salonunun gecikme nedeninin ise proje değişikliğinden kaynaklandığını dile getiren Başkan Tollu, kır düğün salonu yapımı için ise çalışmalarının sürdüğü bilgisini vererek, bu yaz faaliyete geçireceklerini söyledi. Kapalı pazaryeri ile ilgilide konuşan Başkan Tollu, mahalleye dönüşen her beldede kapalı pazar yeri yaptıklarını ancak Ayaş’ta yapamamalarının nedeni ise uygun arsa ve arazi olmamasından kaynaklandığını dile getirdi. Ayaş’ın kapalı pazaryeri isteğine de kayıtsız kalmayacaklarını ve kamulaştırma yoluyla çözüme kavuşturma gayreti içinde olacaklarını vurgulayan Başkan Tollu, gençlere de müjde vererek futbol sahası yapımı için çalışmalara başlayacaklarını ve tüm istek ve taleplerini yerine getirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

MUHTAR BAYRAM KURT: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA KARARLI ADIMLAR ATILIYOR

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu mahallelerinde ağırlayan Ayaş Muhtarı Bayram Kurt, muhtarların görevler ve sorumluluklarının büyük olduğunu dile getirerek, ortak görevlerinin hizmet üretmek olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu mahallelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Muhtar Kurt, yaptığı açıklamasında; ‘’belediye başkanımızla koordineli çalıştığımız zaman çok daha güzel işler ortaya çıkıyor. Mahallemizde sorunların çözümü konusunda kararlı adımlar atılıyor. Ayaş’ta yollarımız yapılıyor. Birçok eksiğimiz vardı. Düğün salonu ve kapalı pazaryeri konusunda başkanımız inşallah bu isteğimizi de yerine getirecek. Bundan kuşkumuz yok. Bu eksiklerimizin giderilmesi konusunda kararlı adım atan ve çözüm getirerek bizlerin refahı ve daha rahat yaşayabilmesi için yoğun mesai harcayan sayın başkanımıza, belediye meclis üyelerine ve çalışma arkadaşlarına mahallem adına da teşekkür ediyorum’’  ifadelerini kullandı.

Muhtar Kurt, toplantı sonunda mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür plaketi takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol