banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TDV’DEN AZEZ’E YÜZ TON UN GÖNDERİLDİ
  “Üzerinde Kardeşinin Hakkı Var” yardım kampanyasıyla Suriye'nin Azez kentine gönderilen 4 insani yardım Tır’ını çocuklar dualarla uğurladı.

Dulkadiroğlu İlçesi Doğukent Camii önünden hareket eden 4 Tır dolusu Un çocukların da aralarında bulunduğu bir programla Suriye'nin Azez kentine gönderildi.

Kahramanmaraş İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi Suriye ’deki mazlumlar ve mağdurlar için bir araya gelerek, Azez ve Halep’te yaşananlara seyirci kalmayarak açılan kampanyaya öncülük ediyor.

Programda Tır’ları Azeze;  İl Müftüsü Celal Sürgeç, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdüssamed Pat, Türkiye Diyanet Vakfı Şube Müdürü Emre Taşdemir ile Doğukent halkı ve Doğukent camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri uğurladı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Savaştan etkilenen halkın yaralarını bir nebze olsa sarmak için başlattıkları yardım çalışmaları kapsamında toplanan 100 ton un’un Kahramanmaraş'tan 4 tırla yola çıktığını belirtti. Fırat Kalkanı operasyonunun ardından güvenli bölgeye bu yardımların gönderildiğini hatırlatan Müftü Sürgeç, Hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan yardımları vakit kaybetmeden Suriyeli kardeşlerimize teslim edileceğinin altını çizdi şöyle devam etti: “Çok kıymetli mesai arkadaşlarım ve sevgili yavrularım. Diyanet İşleri başkanlığımızın Her canın Üzerinde kardeşinin hakkı vardır temasından hareketle bu ramazan’da özellikle mağdur olan, mazlum olan her insanın yanında yer almak ve yanında olmak için ve özellikle Fırat kalkanı kapsamında buluna İllere yardım için Un kampanyası düzenledik. Bu kampanyaya sağ olsun İlçe Müftülerimizin katkısıyla 4 Tır yüklendi. İnşallah bu Tırları mağdur insanlara buradan yapacağımız dualarla uğurluyoruz. Bizler Anadolu insanı, bu coğrafyanın insanı olarak hiç mazluma duyarsız kalamayız. Zaten bundan dolayı buraya Anadolu denilmiş. İnsan sıkıştığı zaman, daraldığı zaman nasıl ki, anasına sığınır ise bu coğrafyada içinde bulunduğumuz bu vatanımızda insanlığın anasıdır. Bizde ana olmanın gereğiyle kardeşlerimize el uzattık. Her canın üzerimizde hakkı vardır. O hak sahibine haklarını verelim diyoruz. Buradan 4 Tır 100 ton un yardımını Çocuklarımızın duasıyla gönderiyoruz.”şeklinde konuştu.

Daha sonra Doğukent Camii Kuran Kursu öğrencilerinden iki kız çocuğu ve ardından, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’in duasıyla 4 Tır Suriye’nin Azez şehrine doğru yola çıktı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol