banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

TARLALARIMIZ GASP EDİLDİ, 2 KÖYÜ BİRBİRİNE DÜŞÜRECEKLER!
 Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta içerisinde bir madencilik şirketi çalışanları ve araçları, kendilerine ait olduklarını iddia ettikleri yoldan araçlarının geçirilmediği iddiası ile protesto eylemi yapmış, Adana yolunu gelişli gidişli 45 dakikalığına ulaşıma kapatmışlardı.

Bu hadise, iki madencilik şirketi sahip ve çalışanlarını karşı karşıya getirirken, Hasanağa-Çullu Mahallesindeki 147/19 ada parsel 32 dönümlük tarlanın 400’ün üzerinde hissedarı olduğunu söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir gurup mahalle sakini ve tarla hissedarı, Yıldızkent Madencilik firmasının para ile satın aldık dediği yaklaşık 1,5 dönümlük yoldan araçlarının geçirilmesinin mümkün olamayacağını söylediler.

Telefon açıp, ismini vermeyen tarla hissedarları, “Bu tarlada yol yok ve yol geçemez. Jandarma’nın buna ilişkin tutulmuş raporu-tutanağı var. bu köyde, bu tarlada hissesi olanların hepsi birbiriyle akraba. Karşı firma bu hareketi ile köy halkını galeyana teşvik etmekte, iki köyü, iki akraba insanları birbirine düşürmek istiyorlar” diye konuştular.

FİRMAYI ŞİKAYET ETTİM, TARLAMI GASP ETTİLER.

Yine ismini vermeyen bir köy sakini, “Tarlamızın düzeni bozuldu, verimi düştü. Ekili alanlarımız ve sulama sistemimiz zarar gördü. Yıldızkent Madencilikt firma çalışanları bu gaspı gece saat 03.00’te yaptılar, herkes uykuda iken. Aldıkları bir kısım araziyi, ki 1,5 dönümlük bir bölüm, başkaları adına, usulsüz satışla, satışa hile karıştırarak şifa davasını engellemeye çalıştılar. Oysa bu tarladaki hisselerin hepsi de bitişik parsel. 1,5 dönümlük alanı satanlara, ‘araziyi bize verin, yolu açın, ocağımızın ¼’ü sizin olsun’ diye vadde bulundular” derken, firmanın köylüleri birbirine düşman ettiğinin de altını çizdi.

Telefondaki bir başka ses ise, “Bunlar bela arıyorlar, zorbalığı yapan kendileri, şayet yetkililer gerekli tedbirleri almaz ise, olay çıkar” demekten de kendilerini alamazlarken, aynı köyden olan bazılarının, agresif tavır ve ifadelerle belediye başkanları aleyhine söylediği sözlerin, küfürlerinde etik olmadığını belirtmeden yapamadılar.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol