banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

SU SPORLARININ KALBİ KAHRAMANMARAŞ’TA ATACAK
 Esas amaç, yapılmayan branş kalmayacak. Olimpik branş, kano (halen tesiste 20 kano mevcut), kürek, yelken ve benzeri sporların yapılmasını sağlamak adına bu tesis kazandırıldı.

Önemli su kaynaklarına sahip şehrimizde bu tesis, spor camiası adına yüz akı. Bu potansiyeli iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kuşkusuz hem Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın, hem de bizlerin en büyük amacı, bu kenti su sporlarında cazibe merkezi haline gelmek.

Ki ilerleyen günlerde, Kahramanmaraş farklı su sporları oyunlarına ev sahipliği yapacak.

KENTİMİZ SU ZENGİNİ.

İnancımız odur ki, su sporlarının kalbi Kahramanmaraş’ta atacak. Ve bu tesis ile Kahramanmaraş,  cazibe merkezi haline gelecek.

Kabakçı’nın söyledikleri şuydu; “Bu tesis çok şükür bitti. Emeği geçen başka sayın valilerimize, büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Artık bu tesiste, uzun maraton yüzme yarışması, off-shore yarışları gibi suya bağlı tüm etkinlikler yapılabilecek ve bu alanda sporcu yetiştirilebilecek.”

Tabi bu tesisle birlikte ilimizde, spor adına yeni bir sayfa açılmış oldu. Ki birçok su sporları oyunlarına ev sahipliği yapıldığında, kentimiz de tanıtım anlamında ciddi bir mesafe kaydedecek.

GAZETECİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Hafta içinde, biz haftalık gazete sahiplerini tesiste ağırladı, yani ev sahipliğinde, bizleri hem bilgilendirdi, hem de icraatları ile kıskandıracak başarılara imza atması sebebiyle yoğun tebriklerimizi aldı.

Doğayı katletmeden, kirletmeden, bugün bu tesis spor camiası adına bir örnek. Halen tesiste 5 personel mevcut. 40’a yakın sporcu da bu tesislerde sportif faaliyetlerine çalışıyorlar..

BU AZIMSANACAK BİR BAŞARI DEĞİL.

Kabakçı bir ilginç bilgi daha verdi, bu alan yamaç paraşütü içinde bulunmaz bir nimet. İdeal yani. 12 oy boyunca rafting yapılabilecek imkana sahip bu şehir. Kaldı ki bizi rafting yapılacak alana da götürdü, gezdirdi. Bir ilginç şey daha söyledi, dudaklarımız uçukladı, müzik eşliğinde, (davul) dragan yarışmaları içinde ideal bir merkez olması, şehrimiz adına gurur vesilesi.

İşin en önemli yanı, 5 yıldızlı 2 büyük otelin sahiplerinin gelip alana hayran kalmaları. Bu coğrafya üzerine bir 5 yıldızlı otel projelerinden söz etmeleri, çevre adına, spor turizmi adına önemli bir gelişme. İnşallah hayata geçirilir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol