banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

STEVİA (ŞEKEROTU)  KAHRAMANMARAŞ’TA
 Stevia yetiştiriciliğinin adaptasyon demonstrasyonları Kahramanmaraş’ta kuruldu.

 

Anavatanı Paraguay olan genellikle Çin, Hindistan ve Güney Amerika'da yetiştirilen STEVİA (şekerotu) Ülkemizde 5-6 yıllık bir geçmişe sahiptir ve şu ana kadar birkaç ilde yetiştirilmektedir.

 

Bilinen şekere alternatif ve şekerin kullanıldığı tüm alanlarda kullanılan sağlıklı bir şeker kaynağıdır. Bilim insanlarınca yapılan araştırmalar neticesinde şimdiye kadar hiçbir yan etkisine rastlanmamıştır.

 

Bilinen normal şekerden 30 kat, işlenmiş haliyle kullanıcılarına 300 kat daha şekerlilik hissi veren stevia, hiçbir kalorisi ve protein (sıfır kalori ve sıfır protein) içermemektedir.  

Araştırmalarda İnsan sağlığına birçok faydası olduğu tespit edilen stevia şekerini diabet (şeker)  hastaları da kullanabilmektedir. Nikotin isteğinin azaltmakta ve sigarayı bırakmaya yardımcı olmaktadır. 

Stevia (Şeker otu) yapay tatlandırıcıların yerine daha sağlıklı şeker kaynağı olarak tercih edilmektedir.  

Şeker kaynağı olarak kullanım alanları çay, kahve, meyve sularından, gazlı içeceklere, çikolata, bisküvi, pasta ve kek, reçel ve marmelat a kadar birçok gıda ürününde kullanılmaktadır.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol