banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

SİYASETİN AMACI HİZMET, DİLİ SAYGI OLMALIDIR
 KAPAM tarafından yayınlanan kamuoyu açıklamasında, Parlamenter Sistemin sona erip, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçileceğine dikkat çekilerek, 24 Haziran Seçimlerinin önemine vurgu yapıldı.   

KAPAM Yönetim Kurulu adına Başkan İsmail Yaşar yayınladığı açıklamada, siyasetin hizmet için yapılması ve kullanılan dilin saygılı olması gerektiğini söylerken, Kahramanmaraş için de özellikle şehrine hizmeti bir görev olarak gören, liyakatli, ehliyetli olan kişilerin görev başına getirilmesi gerektiğini belirtti.

KAPAM tarafından yayınlanan kamuoyu açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizin 24 Haziran 2018 tarihinde Milletvekilliği Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimine gitmesi nedeniyle KAPAM  (Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi) olarak bu süreç ile ilgili düşüncelerimizi Kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

16 Nisan referandumu ile kuvvetler ayrılığı esasına dayanan zaman zaman askeri müdahaleler ile sekteye uğrasa da 95 yıllık uygulana gelen parlamenter sistem sona ermiş yerine partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi getirilmiştir. Artık ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi uygulanacaktır. Bizler millet olarak Cumhurbaşkanını ayrı, parlamentoyu oluşturan milletvekillerini ayrı seçeceğiz. Ülkeyi artık meclisten seçilen Başbakan ve bakanlar kurulu yönetmeyecek, Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ve O’nun meclis dışından seçeceği teknik bakanlar yönetecektir. Sistemin ilk defa uygulanacak oluşu uyum yasalarının henüz tam olarak çıkarılmamış olması seçimlere ayrı bir önem ve hassasiyet katmaktadır. Hal böyle olunca bu seçim, sistemin ilk defa uygulanması nedeniyle önemli bir boyut kazanmıştır.

En son örneğine 15 Temmuz hain darbe girişimi ile tanıklık ettiğimiz bir çok eylem ile ülkemiz içeriden ve dışarıdan ablukaya alınmak istenmiş, ekonomik krizlerle uğraşmak zorunda bırakılmış, komşu ülkelerdeki olaylar bahane gösterilerek sınırlarımızda terör devletleri ya da terör koridorları oluşturulmaya çalışılmıştır. İçeriden ve dışarıdan beslenen terör örgütleri ülkenizin üzerine salınmıştır. Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde ülkemizde BEKA sorunu tartışılmaya başlanmıştır. Hal böyle iken başta seçime giren Cumhurbaşkanı adaylarına, Siyasi parti liderlerine, Milletvekili adaylarına, siyasi parti temsilcilerine ve biz vatandaşlara önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Siyaset ve seçimler sadece kazanmak amaçlı olmamalı Hizmet amaçlı olmalıdır. Siyasetin dili hakaret değil SAYGI olmalıdır.

Bizler Türk Milleti olarak asırlar boyunca bağımsız yaşamaya alışmış bir milletiz. Esareti ve bağımlılığı asla kabul etmeyen bir milletiz. Bizim için tek vatan vardır o da TÜRKİYE’dir. Kaybedecek bir toprağımız, kaya parçamız ve ferdimiz yoktur. Kaybedenin olmadığı kazananın ise sadece Türkiye olduğu bir seçim olmasını ümit ediyoruz. Ayrışmanın, kutuplaşmanın, ötekileştirmenin olmadığı; birleşmenin, bütünleşmenin, bir ve beraber olmanın bilinç ve şuuru içerisinde bir seçim olmasını diliyoruz.

Konu seçim iken birazda Kahramanmaraş siyasetine ve seçimlerine değinmek istiyorum. 1 milyondan fazla nüfusu ile başta ülke ekonomisine katkısı, üretim, sanayi ve ticaret alanlarında her zaman Türkiye’nin ilk 20 şehri içerisinde olan Kahramanmaraş ne yazık ki hizmet alma noktasında sınıfta kalmıştır. Şehrimizin hakkı ve ihtiyacı olan hizmetler yapılamamış ya da beklenen den daha az ve uzun sürede gerçekleşmiştir. İlimiz artık komşu illere yapılan hizmetleri konuşan, imrenen değil komşu illerin örnek il olarak görmesi gereken noktadadır. Mevcut iktidara en büyük desteği veren ilimizin hizmet ve yatırımlar konusunda hakkının teslim edilmesi gerekir. Bu nedenle daha önce ki seçimlerde seçilme kriteri olan falanın adayı, filanın yakını, şu vakfın adamı döneminin kapanması gerekir. Şehrine hizmeti bir görev olarak gören, liyakatli, ehliyetli olan kişilerin görev başına getirilmesi gerekmektedir. Artık bu şehrin zaman ve hizmet kaybına tahammülü kalmamıştır.

24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinin ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor, seçime katılan bütün adaylara başarılar diliyorum.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol