Öne Çıkanlar HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

’ŞEHRİMİZ, ALTYAPIDA MARKA BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK’

KASKİ Genel Müdürü Doç Dr. Özgür Özdemir. KASKİ Genel Müdürlüğü personel ve idarecileriyle bir araya gelerek 5 yıllık yol haritasıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Genel Müdür Özdemir, 4 aylık süreçte yapılan çalışmaları da değerlendirerek personeli çalışmalar hakkında bilgilendirdi.  Özgür Özdemir’in konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

 ‘’MAHALLERİMİZDE İÇME SUYU PROBLEMLERİNİ GİDERECEĞİZ’’

İl genelinde içme suyu problemine son vermek istiyoruz. Gelecek planlamamızı da bu doğrultuda hazırlıyoruz. Bu kapsamda;

Tekir’in içme suyu altyapısını yeniliyoruz. Ardıç suyunu Tekirlilerin musluğundan akıtmak amacıyla devam eden çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Çalışmalarımız neticesinde Alaçayır Bölgesi yeni şebekeden su içmeye başladı. Yeşilgöz Bölgesinde şebeke yapım çalışmalarını tamamladık, depo yapımı sürüyor. 1 ay içinde Yeşilgöz de yeni şebekeden su kullanmaya başlayacak. Ekiplerimiz şebeke hattı çalışmalarına şu anda Tekir Merkezde devam ediyor. 3 ay içinde Tekir’de içme suyu problemine son vereceğiz.

Yaz aylarında nüfusunda artış olan ve içme suyu kaynaklarında ciddi azalmalar tespit edilen Andırın Tatarlı Mahallemizin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Karasu Kaynağımızdan 4.5 km terfi hattı yapımına başladık. Ayrıca şebekeden faydalanamayan vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak maksadıyla 1 km uzunluğunda yeni içme suyu hattı inşaatı tamamlandı. İletim hattı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Tatarlı Mahallemizin içme suyu problemine son vermiş olacağız.

ŞEHRİMİZDE HİZMET VEREN TÜM KURUMLARLA KOORDİNELİ HAREKET EDİYORUZ’

Şehrimizin altyapı ve üstyapı planlamasını yaparken diğer kurumlarla birlikte hareket ediyoruz. Çalışmalarımız da bu yönde şekilleniyor. Karayolları Genel Müdürlüğünce Arsan Kavşağında başlayacak olan Köprülü Kavşak İnşaatı öncesinde inşaat alanında bulunan altyapı hatlarının yer değiştirme(Deplase) işlemlerini titizlikle yürütüyoruz.  1 km kanalizasyon hattı ve 2 km içme suyu hattı olmak üzere toplam 3 km altyapımızı deplase ederek yeniliyoruz. Çalışmalarımızda son aşamaya geldik. En kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.

‘’KAHRAMANMARAŞ’I ÇEVRE DOSTU ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ”

Tüm ilçelerimizde atık su arıtma tesisi inşa etmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kahramanmaraş’ı ‘’Çevre Dostu Şehir’’ haline getireceğiz. Afşin, Türkoğlu, Pazarcık ve Kahramanmaraş Merkez Atık Su Arıtma Tesisinin ardından diğer ilçelerimize de Atık Su Arıtma Tesislerini kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ekinözü, Andırın, Nurhak, Ilıca ve Tekir Atık Su Arıtma Tesisi projelerimiz hazırlanarak İlbank tarafından onaylandı.

Göksun, Çağlayancerit ve Şekeroba/Beyoğlu Atık Su Arıtma Tesislerimizin projeleri hazırlandı. İlbank tarafında onay aşamasında.

Ayrıca Arıtaş ve çevre yerleşim yerleri için de Afşin Atık Su Arıtma Tesisimizde kapasite artırımı yapılarak bu bölgelerimizin

‘’ELBİSTAN İLÇEMİZE DEV YATIRIM

 atık su problemine son vereceğiz.

Elbistan İlçemize Atık Su Arıtma Tesisi kazandırıyoruz. Tesis kendi elektriğini üretebilecek ve ileri biyolojik bir atık su arıtma tesisidir. Proje kapsamında Pınarbaşı Kaynağından Söğütlü Çayına kadarki alanda Ceyhan Nehri boyunca yapılacak toplam 33 km kolektör hattı ile ilçenin kanalizasyonu toparlanıp Karaelbistan’da inşa edilecek tesiste arıtılacak. 2032 yılı için 82.743 Eşdeğer Nüfus, 2047 yılı için 98.418 Eşdeğer Nüfus kapasiteli tesisin yapım işi ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek.  Şu anda ihale sürecinde son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz günlerde yapım ihalesine girecek firmalara yer gösterimi yapıldı. Yapım ihale sürecinin de yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol