banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

“SAVAŞ CERRAHİSİ KURSU”
 Syrian British Medical Society, David Nott Foundation, Union of Medical Relief Organisations for Syria, Syria Relief işbirliği ile Suriye’den gelen kursiyerlere üç gün boyunca savaş ve travma cerrahisi eğitim kursunun ikincisi de, birincisinde olduğu gibi yine SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, kursun açılışında yaptığı konuşmada, bir önceki kursun başarısı ve verimli geçmesinin, ikincisinin düzenlenmesi için büyük bir vesile olduğunu söyledi.

“Henüz üç yaşında bir üniversite olarak, sadece ders vermenin ötesinde bu tür önemli sosyal sorumluluk organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” diyen Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti:

“Suriye sadece komşumuz olmaktan öte, yüzyıllarca birlikte yaşadığımız insanların, sanki aile bireylerimiz gibi hissettiğimiz yakınlarımızın yaşadığı ülkedir. Orada yıllardır yaşanan insanlık dramı bizim de canımızı yakmaktadır. Acılarınızı paylaşıyor ve komşuluk, akrabalık görevimiz olan yardımı esirgememeye çalışıyoruz.

Siz Suriyeli cerrah ve hekim kardeşlerimize Suriyelilerin yaralarını sarabilmeniz için destek olmak bizim için görevdir. Böyle bildiğimiz için iki yıldır bu kursa ev sahipliği yaparak, sizlerin savaş cerrahisi konusundaki eğitiminize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bunu yapabiliyor olmaktan dolayı da mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyona emeği geçen herkese, başta Dr. Davit Nott olmak üzere, teşekkür ediyorum. Başarılı ve yararlı bir kurs olmasını temenni ediyorum.”

Cerrahi konusunda uzman eğitimciler tarafından gerek teorik, gerekse pratik uygulamalar şeklinde verilen eğitimlere, Suriye’de farklı sağlık kuruluşlarında görev yapan çok sayıda hekim, kursiyer olarak katıldı.  

Birbirinden farklı çok sayıda branştan hekimin ilgi gösterdiği kursta kursiyerler, afet, çatışma ve savaş durumunda yaralanan hastalara müdahalede uygulanması gereken farklı cerrahi yöntemlerle ilgili geniş kapsamlı eğitimler aldı.

Kursun sonunda katkılarından dolayı SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav’a teşekkür plaketi, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol