banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SINAV, KANAL 24’TE:
 Kanal 24’te yayınlanan Tercih Rehberi adlı programında, Merve Maviş Sunay’ın konuğu olan Prof. Dr. Sınav, üniversitelerin üretiminin bilgi olduğunu ve bunun kalitesinin arttırılması için en önemli kaynaklarının akademisyenler olduğunu söyledi.

 

Bu bilgiyi öğretecek ve üretecek akademisyenlerin sayısı sınırlı ise ancak doğru kanalize edildiği takdirde üretimin artırabileceğini anlatan Prof. Dr. Sınav,  “Akademik kadromuzda önceliğimiz uluslararası tecrübe. Yabancı dil bilmesinden öte, yabancı dili kullanabilmesi, uluslararası alanda neler üretebildiği, ne kadar söz sahibi olduğu bizim için önemli” diye konuştu.

 

Yurtdışından hocalar davet ettiklerini, üniversitenin misafiri olarak öğrenciler ve genç akademisyenlerle bir araya gelip, bilgi ve tecrübelerini aktarmalarını sağladıklarını kaydeden Prof. Dr. Sınav, “Eğitim dilimiz Türkçe. Fakat yabancı dilin özellikle profesyonel hayatta ne kadar önemli olduğunun bilinciyle öğrencilerimize haftada 6 saat mecburi İngilizce eğitimi sunuyoruz. Bugün özellikle tıp alanında dünyada geçerli olan dil İngilizce. Öğrencilerimizin, İngilizceyi konuşabilir, yazabilir, kullanabilir düzeyde mezun olmalarını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA İHTİSASLAŞTIK”

SANKO Üniversitesi’nin sağlık bilimleri üzerine ihtisaslaşmış bir üniversite olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti:

 

“Hekimlik biraz da usta-çırak işlidir. Her şey kitaptan öğrenilmez. Bu konuda çok şanslıyız, Yatak kapasiteyle tek çatı altında Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde uygulamalı eğitimlerimizi yapma imkânımız var. Yapılanmamızı da Gaziantep’in merkezinde yer alan hastanenin hemen yakınında gerçekleştirdik. Şehrin her tarafına rahatlıkla erişebilecek merkezi bir noktasındayız. Bu öğrencilerimize ve bizlere çok büyük bir rahatlık sağlıyor.”

 

Başarıyı ödüllendiren ve başarıyı destekleyen bir anlayışta olduklarından dolayı SANKO Üniversitesi’nin ücretlerini makul düzeyde tuttuklarına vurgu yapan Prof. Dr. Sınav, burs imkânları olduğunu ancak, burslardan ziyade eğitim kalitesiyle ön plana çıkmayı, öğrencilerin sağlık profesyoneli olmak isteği ve bilinciyle gelmesini istediklerinin altını çizdi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

Sağlık profesyoneli olmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini ifade eden Prof. Dr. Sınav, bu alanda eğitim almak isteyen öğrencilere şu önerilerde bulundu:

 

“Sağlık profesyoneli olmak çok önemli bir iştir. Hekim olmanın, sağlık profesyoneli olmanın mesaisi 7 gün 24 saattir. Yeri geldiğinde özel hayattan feragat gerektiren çok önemli bir meslektir. Eğitimi zor, mesleği icra etmek de zor. Bu mesleği seçerken, öğrencilerin bunları bilerek seçmesi gerekir. Büyük sorumluluk gerektirir, çünkü insanlar size hayatların, sevdiklerinin hayatlarını teslim ediyorlar. Yapılacak en küçük hata, birçok insanın üzülmesine, hayatlarının sönmesine sebep olacak. İşte bu nedenlerle öğrencilerimizin her şeyden önce bu bilinçle gelmelerini istiyoruz. Öğrenci üniversitemize gelip de ilk derse başladığında, gözlerinde ‘ben hekim olmak istiyorum, ben sağlık profesyoneli olmak istiyorum’ bakışını görmek istiyorum.” 

SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans, Moleküler Tıp ve Hemşirelik alanlarında yüksek lisans düzeyinde eğitim verdiklerini anımsatan

PROF. DR. SINAV, SÖZLERİNİ ŞÖYLE SÜRDÜRDÜ:

“Sağlık hizmeti ekip işidir, ekibin kaptanı hekimdir. Başka türlü olması da düşünülemez. Çünkü yetkili ve yetkin olan o ama bu yetmez. O ekipte çalışanlarının her birinin profesyonel yetkinliği ve sorumluluk bilinci en az kaptan, yani hekim kadar iyi değilse o ekibin verdiği hizmet mutlaka eksik olur, amaca ulaşmaz. Sağlık profesyonellerinin tamamının iyi eğitim alması taraftarı olduğumuz için de açmayı planladığımız bölümleri bu amaca uygun olarak planlıyoruz, eğitimlerimizi buna yönelik olarak düzenliyoruz.

Tercih yapacak öğrenciler kararlı olsunlar, kendilerini keşfetsinler, yeteneklerini, yetkinliklerini, ne yapmayı sevdiklerini, ne yapmak istediklerine iyi tespit etsinler, ona göre meslek seçimi yapsınlar. Sormak istedikleri, öğrenmek istedikleri şeyler için bize gelsinler. SANKO Üniversitesi olarak kapımız herkese açık.”

Gelecek yıllarda en çok ihtiyaç duyulabilecek bölümlerle değinen Prof. Dr. Sınav, “Tıpta teşhis yöntemleri çok ilerledi. Bu alanda teknolojiyi kullanabilecek alanlar önümüzdeki dönemde daha çok rağbet görecektir. Teknoloji yoğun bir tıp dönem başladığı için bu branşlara yönelmek doğru olur” değerlendirmesini yaptı.

BİLGİ ÜRETİMİ

SANKO Üniversitesi olarak, bir taraftan hizmet üretecek sağlık profesyonelleri adaylarına eğitim verirken, bir taraftan da onlara bilgi üretmeyi de öğrettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sınav, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Müfredatımız buna yönelik olarak hazırlandı. Mesela ilk senemizde öğrencilerimiz 5 gruba ayrılarak, birer araştırma projesi aldı. Bir yıl boyunca süren çalışmalarla bir taraftan bilimsel araştırma nasıl yapılır, bilgi nasıl üretiliri öğrenirken, bir taraftan da bu nasıl sunulduğunu öğrendiler. Bu araştırmalardan çıkan 6 tebliğin 2’si uluslararası, diğerleri ulusal toplantılara kabul edildi. Bu bizim için çok gurur vericidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol