Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

SANKO ENERJİ’YE BİR ÖDÜL DAHA
 SANKO Holding'in, Tokat'ın Erbaa ilçesinde, Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı (HES), "6'ncı ICCI Enerji Ödülleri kapsamında hidroelektrik kategorisinde ödüllendirildi.

 

Sektörde özverili çalışmaları teşvik etmek amacıyla altı yıldan beri düzenlenen ve Türkiye'nin enerji gücünü sağlayan lider firmaların en iyilerinin ödüllendirildiği, "ICCI Enerji Ödülleri" TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Wow Otel İstanbul da düzenlenen ICCI Enerji Ödülleri Töreninde "Yenilenebilir Enerji Santralleri", "Termik Enerji Santralleri" ve "Enerji Projelerinde Verimlilik" kategorilerinde ödüller verildi. Hidroelektrik alanında Sanko Enerji Tekepkışla Barajı ve HES ödüle değer görüldü.

Tokat’ın Erbaa İlçesi’nde, Kelkit Çayı üzerine inşa edilen Tepekışla Barajı ve HES’in ödülünü, Sanko Enerji Genel Müdür Yardımcısı (Projeler) Volkan Doğan’a, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız takdim etti.

Törene Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can ve yardımcısı Erdal Çalıkoğlu ile Sanko Enerji Genel Müdür Yarımcıları (Yatırımlar ve İşletmeler) Ahmet Sayın ve Mehmet Kaygusuz (Jeotermal Yatırımlar) da katıldı.

TEPEKIŞLA BARAJI VE HES

SANKO Enerji Grubu tarafından yapımına 2013 yılı ikinci yarısında başlanılan Tepekışla Barajı ve HES, kurulu gücü dikkate alındığında, rekor denilebilecek bir sürede, 25 ayda tamamlandı. Rezervuar alanında 33 milyon metreküp su toplama kapasitesinde olan projenin türbin ekipmanları dışında projesi, imalat ve montajı tamamıyla yerli malzeme ve Türk mühendislerince yapıldı. 70 MW kurulu güce sahip olan Tepekışla Barajı ve HES yıllık 241 milyon KWH enerji üretimi kapasitesine sahip bulunuyor. Tepekışla Barajı ve HES’e, dünyanın en büyük yatay kaplan (SAM) tipi türbinleri kuruldu. Projenin en kısa sürede tamamlanabilmesi için santraldeki ekipmanlardan bazıları, yurt dışından özel kargo uçağı ile getirtildi.


SANKO ENERJİ

Yurt genelinde 11 sektörde 14 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren SANKO Holding’in enerji grubunu oluşturan Sanko Enerji, ülkemizin ihtiyacı olan elektriğin kaliteli, güvenilir, rekabetçi ve çevre ile uyumlu sağlanmasını ilke edinmiştir. Bugüne kadar 1,2 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği altı hidroelektrik ve iki rüzgar santrali ile toplam 683 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2.1 milyar KWh enerji üreten SANKO Enerji, önümüzdeki 5 yılda yapacağı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla kapasitesini 1,683 MW’a çıkararak 10 milyar kWh / yıl elektrik üretmeyi hedeflemektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol