banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

REKTÖR KARABULUT, “ÖĞRENCİLERİMİZİ, KENDİ ÖZ EVLATLARIMIZ GİBİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Kurban Bayramı nedeniyle toplu bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, rektör yardımcıları, akademik yöneticiler, idari yöneticiler, akademisyen ve idari personel katıldı.

Üniversitenin kuruluş ve kurumsallaşma çalışmalarının devam ettiğini, yeni dönemde akademik çalışmaların daha ağırlıklı olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Zor bir süreçten geçiyoruz, hem kurumsallaşmaya çalışıyoruz,  hem de diğer taraftan da ekibimizi tamamlamaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıl çok daha güzel projelerle kamuoyunun önüne çıkacağız.  Çok daha dinamik ve yeri geldiğinde hem Malatya yerelinde, hem de ulusal  ve uluslararası alanda projelerimize ağırlık vereceğiz.” dedi.

Üniversite tercih sonuçları konusunda konuşan ve kısa sürede gelinen durumdan dolayı emek veren tüm akademik ve idari personele teşekkür eden. Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi, hem ismiyle, hem ekibiyle herkes tarafından tanınıyor olması ve öğrenciler tarafından tercih ediliyor olması bir şanstır.  Yeni kurulan bir üniversite olmamıza rağmen, daha 1 yıllık üniversite olmamıza karşın üniversitemizin tanınabilirlik oranımız o kadar yüksekmiş ki genel tercih oranımız yüzde 90 ve 95 oranında. Meslek Yüksekokullarımızda bulunan 29 programın 21 programında genel tercih de yüzde 100 doluluk oranı var, 4 programda ise genel tercih doluluk oranı yüzde 90’da.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ, KENDİ ÖZ EVLATLARIMIZ GİBİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Rektör Prof. Dr. Karabulut şu şekilde konuştu; “Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimizin velileri çocukları için arkalarına bakmadan gönül rahatlığı içinde olacaktır. Gençlerimizi mezun edene kadar onlar artık bizim emanetimizdir, üniversitemize gelen tüm gençlerimizin kendi öz çocuklarımızdan bir farkı olmayacaktır, kendi çocuklarımızın geleceğe nasıl hazır olmasını istiyorsak, milletimizin evlatlarını da aynı özveri ile hazırlayacağız. Bu bizim milletimize, vatanımıza ve bayrağımızın dalgalanması için kanlarını seve seve veren şehitlerimize karşı akademisyenler olarak sorumluluğumuzdur. “

“MALATYA CENNET, BUNUN KIYMETİNİ BİLİN”

Akademik personele Malatya’da görev yapıyor olmalarının bir şans olduğunu da vurgulayan ve gerek il dışından ve gerekse de yurtdışından çok sayıda akademisyenin görev almak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne gelmek istediğini belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Malatya gerçekten bir cennet. Bunun kıymetini bilin” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol