banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

PROJE ÜRETEN KADINLARA VALİ EŞİNDEN DESTEK VAR
 KAGİD Başkanı Kibar Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerini Vali Konağında kabul eden Dr. Ruhan Özkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, girişimci kadınların sayısını artırmak ve güçlenmeleri noktasında birlikte projeler üretebileceklerini söyledi.

KAGİD Başkanı Kibar Özdemir, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahsederek, birçok kadının dernek sayesinde iş imkânı bulduğunu, üretime katıldıklarını ve emeklerini paraya dönüştürmeye başladıklarını söyledi.

Özdemir, dernek faaliyetlerinin daha da hızlanacağından bahsederek şu an en büyük sorunun kadınların ürettikleri ürünleri sergileyip satabileceği bir yerin olmaması olduğunu vurguladı, bu yönde girişimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 5 aydır Kahramanmaraş’ta bulunan Dr. Ruhan Özkan’a, kentin tarihi kültürel ve sosyal yapısından da bahsedilen ziyarette Maraş mutfağının ne kadar zengin olduğu da anlatıldı.

KÜPELİKILIÇ VE MARAŞ MUTFAĞI

Yemek Kitapları da bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Sabahat Küpelikılıç, Maraş Mutfağının eşsiz lezzetlerini Türkiye’ye tanıtmak adına projelerden bahsetti.

Kadın derneklerinin aktif çalışmasının önemine değinen Dr. Ruhan Özkan ise görev yaptıkları bütün illerde kadınlar için projeler ürettiklerini ve başarılı sonuçlar alındığını, bu faaliyetlerini burada da devam ettirmek istediklerini söyledi.

Kadınların evde oturmalarının ya da günler düzenlemelerinin vakit kaybı olduğunu, eğitime, sosyal hayata ve üretime katılmalarının önemine değinen Dr. Özkan, Kadın Dernekleri ile birlikte yeni projeler üretmekten mutlu olacağını söyledi.

Yaklaşık üç saat süren sohbette Dr. Özkan, Kahramanmaraş’ı ve insanlarını sevdiğini burada olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı Dernek Başkanı Kibar Özdemir ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

KAGİD Başkanı Özdemir, Dr. Özkan’a bir hediye takdiminin ardından, kadın çalışmalarına verdiği önem ve nazik ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol