banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

PİAZZA’YA “ERİŞİLEBİLİR BİNA BELGESİ”

Kent halkına sadece nezih bir alışveriş ortamı sağlamakla kalmayıp, kentin sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sunmanın yanı sıra, engelli vatandaşlar için “fiziksel çevreyi engelli bireyler açısından ulaşılabilir ve yaşanılabilir” kılmasıyla benzer yapılara rol model olan Piazza, kentte bir ilki daha gerçekleştirdi.

Kahranmaraş’ın ilk ve tek, bölgenin en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Piazza’da; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kahramanmaraş İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından TSE'nin erişilebilirlik standartları dikkate alınarak inceleme yapıldı.

İnceleme sonucunda “Engelsiz AVM” Piazza’ya, "Binaların, farklı engel gruplarındaki bireyler ve yaşlılar için güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını" ifade eden “Erişilebilir Bina Belgesi” verilmesi komisyonca uygun bulundu.

“Erişilebilir Bina Belgesi” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kaplan tarafından Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Hakan Kaan Avcı’ya verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol