banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI BASINDAN SORUMLU GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ Menar

Bu haber kez okundu.

 PİAZZA ZİYARETÇİLERİ “AIDS”İ TANIDI
 Ziyaretçilerine yıl boyu sunduğu kampanyalar ile kaliteli ve hesaplı alışveriş olanakları sağlamasının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapan Piazza AVM’de, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından açılan stantta, “AIDS’i Tanı Kendini Koru” teması ön plana çıkartıldı.

 

Stantta dağıtılan broşürlerde,  AIDS’in bulaşıcı bir virüs hastalığı olduğu belirtilerek, “Mikrobu HIV adı verilen bir virüstür. Bu virüs, girdiği vücudun mikroplara karşı koyma yeteneğini sağlayan bağışıklık sistemini etkileyip görev yapamaz hale getirir” denildi.

 

EN RİSKLİ YOL, GÜVENLİ OLMAYAN CİNSEL İLİŞKİ

Stantta görev alan halk sağlığı uzmanları, Piazza AVM’ye gelen ziyaretçilerin sorularını da yanıtladı. Uzmanlar, AIDS’nin temel olarak, “güvenli olmayan cinsel ilişki, kan yolu ve anneden bebeğe geçmek suretiyle” bulaştığını söylediler. 

 

Uzmanlar, özellikle AIDS’in en yaygın bulaşma yolunun “güvenli olmayan cinsel ilişki” olduğunu hatırlatıp  Piazza ziyaretçilerine “HIV, her türlü cinsel ilişki ile bulaşabilir. Güvenli yaşam ve güvenli cinsel ilişki kurallarına uyulması, virüsten uzak kalınmasını sağlamada çok önemli bir önlemdir” uyarısında bulundular.

 

BEDENİNİZ SİZİN. SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN!

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü uzmanları, “Nakillerde AIDS testi yapılmamış kan asla kullanılmamalıdır. Kullanılmış veya dezenfekte edilmemiş şırınga, iğne, cerrahi aletler ile diş hekimliği aletleri, dövme aletleri, akupunktur iğneleri, jilet ve makas kesinlikle kullanılmamalı ve uygulanmasına izin verilmemelidir. Bedeniniz sizindir, sağlık kurumlarındaki müdahaleler ve ELİZA testi sırasında aklınıza takılan soruları sormaktan kesinlikle çekinmeyin. HIV’in sperm sıvısı, genital sıvı, kan bulaşmış alet ve sıvının yaralı dokuya teması ile de bulaşabileceğini unutmayın“ diye konuştular.


Ayrıntılı bilgi için:

Team İletişim ve Danışmanlık

Başak Tanses - [email protected]

0212 358 00 20 – 0530 382 06 64

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol