banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ’NDE HALKA AÇIK KONFERANS
 Opr. Dr. Gürer, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde düzenlenen “Organ Bağışı” konulu halka açık konferansta, organ bağışının tarihçesi ve önemine dikkat çekti.

 

“Ülkemizde kadavra nakillerle ilgili ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Bağışların yetersiz olması, nakil bekleyen hastalar açısından hayati önem taşımaktadır” diyen Opr. Dr. Gürer, kadavra nakillerin, akciğer, ince bağırsak, kalp ve son dönem organ yetmezliği olan hastaların hayatta kalmaları için son çare olduğunu söyledi.

 

Opr. Dr. Gürer, yılda yaklaşık 10 bin yeni diyaliz hastası nakil bekleyenlerin arasına katılırken, bir o kadar hastanın ise hayatını kaybettiğine vurgu yaparak, “Bunun tek çözümü öncelikle kadavra, ardından canlı bağış sayısını artırarak, organ naklidir” diye konuştu.

 

Türkiye’nin kullanılan teknoloji açısından diğer ülkelerden geri olmadığını ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde çok başarılı nakiller gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Opr. Dr. Gürer, “Ülkemizde gerçekleşen böbrek ve karaciğer nakilleri sonucu, yaşam süresi ve sağkalım açısından AB ve ABD ortalamalarının üstünde bir başarı sağlamış durumdayız” ifadelerine yer verdi.

 

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl organ nakline ihtiyacı olan hastaların sayısında belirgin bir artış olduğuna vurgulayan Opr. Dr. Gürer, şöyle devam egtti:

 

“Kalp, akciğer, ince bağırsak, pankreas böbrek, karaciğer organları ile kornea, kalp kapağı, kemik, kemik iliği ve deri ülkemizde nakledilebilen dokulardır. Ölümden sonra toprakta çürümeye terk edilen organlarımız, aslında yepyeni yaşamlara birer umut. Her kadavra yaklaşık 6-7 kişiye hayata yeniden ‘merhaba’ deme şansı veriyor. Organ bağışı konusunda duyarlı olmalıyız. Halkımızın organ bağış ve nakli konusunda daha bilinçli ve daha duyarlı olması için elimizden geleni yapmalıyız.

 

Bir gün hepimizin organ nakline ihtiyacı olabilir. Bu konuda empati çok önemli. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi olarak bugüne kadar pek çok hastanın sağlığına kavuşmasına katkı sağladık. Gerçekleştirdiğimiz nakiller bizim için birer gurur kaynağıdır. Akli dengesi yerinde olan, 18 yaşını aşmış herkese organ bağışında bulunmaya davet ediyorum. Organ bağışında bulunarak, yaşama katkıyı birlikte sağlayalım.”

 

Konferans Opr. Dr. Ahmet Orhan Gürer’in katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından, isteklilerin organ bağışında bulunmasıyla sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol