banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÖNSEN’DE KÖPRÜ DOLGU ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
  

Batı mahalleleri olarak adlandırılan bölge ile Onikişubat İlçesini birbirine bağlayacak köprü çalışmalarını AK Parti Milletvekili İmran Kılıç ile birlikte inceleyen Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ın ulaşımda da örnek bir şehir olması için gayret ettiklerini söyledi.

DOLGU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Batı Mahallelerini Onikişubat ilçesine ve şehir merkezine bağlayacak köprü çalışmalarının alt yapısının devam ettiğine işaret eden Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimizin güneyinde Kahramanmaraş merkezle batı mahallelerimiz dediğimiz Hacımustafa’dan Kaledere-Çokran’a kadar olan bölgeyi şehirle birleştiren kısa güzergahtayız. Burada dolgu çalışmalarımız çok önemli bir çalışmaya geldi. Burada yaklaşık 50 metre genişliğinde 1 metre yüksekliğinde dolgu çalışmamız var. Yolun tabliyesinin bir kısmını yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Burada dolgu çalışmalarını tamamlayıp sonra da köprü inşaatına başlayacağız. Çünkü köprü malzemelerinin buraya erişimi için öncelikle yolu yapmamız gerekiyor. Aylardan bu yana bu bölgede yoğun bir çalışma devam ediyor. Burada zemin uygun olmadığı için yoğun bir taş ve kaya dolguyla burayı geçtik. İnşallah burayı yaptığımız zaman Onikişubat ilçemizi en az 10 kilometre mahallelerine yaklaştırmış olacağız. Ağcalı Kavşağı’ndan buradaki Önsen’e giden yol 4.5 kilometre, diğer taraftan dolaştığımızda yaklaşık 15 kilometre. Dolayısıyla 10 bin 500 metre kısalmış olacak. İnşallah yılsonuna kadar burayı tamamlayıp, trafiğe açmayı düşünüyoruz” dedi.

YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ

Önsen bölgesinde yaklaşık 30 bin nüfusun yaşadığı ifade eden Başkan Erkoç: “Bu bölgede yaklaşık 30 bin nüfusumuz var. Önsen bölgesine bir şehir kuruyoruz. Planları projeleri her şeyi bitti TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. İlk etapta 2 bin konutluk bir proje var. Konut yapacağımız bölge ile şehir merkezi arası yaklaşık 11 kilometre civarında olacak. Bu da çok kısa bir mesafe. Çünkü Ağcalı Kavşağı yol ayrı ile Önsen Yol ayrımı arası 4,5 kilometre, diğer nokta da yaklaşık 10 kilometre civarında.  Bu da yakın bir mesafe çünkü Kılavuzlu ile şehir merkezi 13 kilometre. İnşallah bu bölgeyi de şehre kazandırmış olacağız. Burada tarım arazilerine de büyük önem vererek, Önsen’in yamaçlarında ot bitmeyen tepelerinde yeni bir şehir yükselecek. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Bu çalışmalarımızla inşallah Kahramanmaraş’ımız ulaşım yönüyle de örnek bir il olacak” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol