banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÖĞRENCİLERE TERCİH ÖNERİLERİ
 Prof. Dr. Sınav, uzun ve yoğun geçen bir eğitim dönemin ardından öğrencilerin özellikle büyük bir merak ve heyecanla bekledikleri sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, hayallerindeki ya da kendilerine en uygun gördükleri mesleği seçmeleri için aldıkları puan kadar, önlerindeki sürecin de çok önemli olduğunu anımsattı.

“İyi bir meslek ve kariyer edinmek adına yıllarını eğitimle  geçiren öğrenciler için büyük bir dönüm noktası olan sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, sevinçler ve hüzünler bir arada yaşanıyor” diyen Prof. Dr. Sınav,  bu  aşamada önemli olanın olumsuz sonuçlar karşısında pes etmemek olduğu kadar, başarılı sonuçların da en iyi şeklide değerlendirilmesi olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Sınav, “17 – 18 yaşındaki gençler gerek aile ve çevre baskısı, gerekse gelecek kaygısı nedeniyle henüz kendilerini tanımadan, yapmak istedikleri meslek konusunda doğru hedefler belirlemeden tercihler yaparak, sonuçların açıklanmasıyla birlikte kaderlerine razı oluyor” dedi.

Bu yanlışların ortadan kaldırılması ve gençlerin sevdikleri ve yapabilecekleri meslekleri seçme konusunda desteklenmesi gerektiğini anımsatan Prof. Dr. Sınav, şu uyarılarda bulundu:

“Gerek aileler, gerekse öğretmenler, gençlerimize meslek seçimi konusunda doğru rehberlik etmelidir. Her şeyden önce onlara kendilerini tanımaları ve yapabilecekleri mesleği seçmeleri konusunda söz hakkı verilmelidir. Öğrenci, kendini daha iyi hissettiği ve başarılı olacağına inandığı mesleğin seçimi konusunda desteklenmelidir.”

“ÖĞRENCİLERE YARDIMA HAZIRIZ”

Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi olarak kapılarının tercih dönemi öncesi ve sürecinde üniversite ile ilgili bilgiler almak isteyen öğrenci ve velilere açık olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gaziantep’in merkezinde yer alan üniversitemize gelerek bilgi almak isteyenlere kapılarımız her zaman açık. Gerek akademik kadrosu, gerekse modern teknolojik donanımı, fiziksel altyapısı, sosyal-kültürel imkanlarıyla Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme Diyetetik bölümlerinde eğitim verilen üniversitemizde, hazırladığımız tanıtım ofisimizde, sizleri bekliyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol