banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNİ KİTAP KAFE VE KIRAATHANE'DE KİTAP OKUYARAK DEĞERLENDİRİYOR
 Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi'nin kültürel projeleri kapsamında bölgesine kazandırdığı Kitap Kafe ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa faaliyet gösterdiği Kıraathane'ye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yaz tatilini ders çalışarak değerlendirmek isteyen öğrenciler, kütüphanelerin yanı sıra farklı bir konsepti olan kıraathane ve Kitap Kafe'yi de tercih ettiklerini aktardı.

Kitap Kafe projesiyle Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediyesi'nin bu projesine öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Kitap Kafe'yi kullanan öğrenciler, farklı konsepti ve mimarisinden dolayı tercih ettiklerini aktardı. Bunun yanı sıra sakin ve huzurlu bir ortamda ders çalışma imkânı bulduklarını kaydeden öğrenciler, ayrıca Dulkadiroğlu Belediyesi'nin ücretsiz ikramlarından da faydalandıklarını aktardı.
Kitap Kafe'de olduğu gibi Kıraathane' de de öğrenciler yaz aylarını kitap okuyarak değerlendiriyor. Kıraathane'nin kültürel bir dokusu olduğunu kaydeden öğrenciler, birçok farklı kitaba da kıraathanede ulaştıklarını söyledi. Dulkadiroğlu Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çok özel bir projeye imza attığını aktaran öğrenciler, bu gibi projelerin Kahramanmaraş geneline yayılmasını istedi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kitap Kafe ve Kıraathanenin birçok özel kültürel faaliyete imza attığını kaydetti. Değerli kültür ve sanat insanlarının bu özel mekânlarda misafir edildiğini kaydeden Başkan Okay, bunun yanı sıra öğrencilerin ders çalışma ve dinlenme alanı olarak da kıraathane ve kitap kafeyi tercih ettiğini söyledi.
Sosyal ve kültürel konuda birçok yeni projeye imza attıklarını aktaran Başkan Okay, kitap kafenin bu ilklerden biri olduğunu söyledi. Konsept ve mimari açıdan bölgede bir ilk olduğunu aktaran Başkan Okay, bu özelliğiyle kitap kafenin öğrenci çektiğini anlattı.
Başkan Okay, kitap kafeyle ilgili düşüncelerini şu şekilde aktardı; "Tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan bir ilçeyiz. Bu nedenle özellikle kültürel açıdan ilçemizi daha da zenginleştirmek ve mevcut zenginliklerimizi ortaya çıkarmak adına birçok çalışma yapmaktayız. Bunlar arasında öğrencilerimizin faydalanabileceği çalışma alanları oluşturmak da geliyor. Bu kapsamda ilk olarak kitap kafe projesini hayata geçirdik. Bu projelimiz farklı mimarisi ve üzerinde barındırdığı anlamlar nedeniyle halkımız tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle öğrenciler ders çalışmak ve değerli kültür adamlarımızın kitaplarını okumak için kitap kafeyi kullanıyor. Biz bu örnek projeleri ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın istifade edeceği kültürel alanlar yapmayı sürdüreceğiz."
Başkan Okay, kıraathane ile ilgili ise şunları kaydetti; "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir protokol imzaladık ve kıraathanenin faaliyetlerine ortak olduk. Yine kültürel projelerimiz arasında yer alan bir çok faaliyetimizi de bu mekânda gerçekleştirdik. Buraya çalışmaya gelen öğrencilerimize burada ücretsiz ikramlarda bulunuyoruz. Bu özel mekânda faaliyet yapmaya ve kültür yaymaya devam edeceğiz."




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol