banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

NECİP FAZIL’I ANMA VE MEZUNİYET PROGRAMI DÜZENLENDİ

Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile başlayan program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

   Daha sonra merhum Necip Fazıl Kısakürek anasına Okul öğrencilerden Erol Dilbirliği Kuran-ı Kerim okudu.

   
Özel Necip Fazıl Temel Lisesi Müdürü Cevdet Alperen açılış konuşmasını yaparak şunları belirtti; “Milletlerin tarihinde bazı kişiler var ki, o kişiler kendilerini milletlerinin istikbaline ve istiklaline vakfederler. Bu kişiler o milletin uzun yaşaması ile doğru orantılıdır. Bayrağın dalgalanması, vatan topraklarının bekası için kendini feda etmeyen nesiller olmasa geleceğimiz karanlık ve milletimiz esaret altında olurdu. Nasıl ki vatan için şehadet şerbetini içenler ülkenin ayakta kalmasına vesile oluyorsa, ilim, irfan ehli ve mütefekkir, şair, yazarlarımızda ülkenin ayakta kalmasında önemli etkendir. İşte bunlardan birisi de Üstad Necip Fazıl Kısakürek’tir” dedi.

“NECİP FAZIL GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLMUŞTUR”

 Alperen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Necip Fazıl Kısakürek yaşadığı dönemin çarpık düzenini yerden yere vurmuş mütefekkirdir. O, hem kendi dönemine, hem de gelecek nesillere örnek olmuş, yol çizmiş bir mütefekkirdir. Necip Fazıl Üstad vefatından sonra da tesir alanını sürdürmüş bir yazar ve düşünürdür.

   Bugün onun doğumunun ve ölümünün yıl dönümünü aynı zamanda yad ediyoruz. Okulumuz Necip Fazıl Kısakürek’in adını taşımasından dolayı onu vefatının 34. yıl dönümünde yad etmek sorumluluğu taşıdık. İyi ki bir Necip Fazıl’ımız var. İyi ki bizlerde bu adı taşıyan bir okulda öğrenciyiz, öğretmeniz, idareciyiz. Bu vesile ile ona Fatihalar gönderiyoruz” dedi.

   Özel Necip Fazıl Temel Lisesi’nin bu yıl ikinci mezunlarını verdiklerini söyleyen Okul Müdürü Cevdet Alperen; “Okulumuz 2015-2016 yılında birinci mezunlarını verdi. 2016 -2017 öğretim yılı mezunlarımızı hayata gönderiyoruz. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin çok önemli bir diplomaya isimleri yazılacaktır. Mezun olan öğrencilerimi kutluyorum. Okulumuzun mezun öğrencilerine hayatlarının diğer safhalarında aydınlık bir gelecek diliyorum. Hayat sayfaları gönülleri kadar temiz olsun” dedi.

ZİNDAN’DAN AMEHMET’E MEKTUPLAR

   Konuşmanın ardından Necip Fazıl Kısakürek’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmete Mektuplar’ adlı şiirini Okul öğrencilerinden Mustafa Can Dursun seslendirirken, Ahmet Yıldız, Mücahit Yıldız ve Mustafa Candemir ‘Anneciğim’ şiirini seslendirdi.

   Okul Aile Birliği üyelerinden Sezer Marangoz’un kızı Hale Nur Marangoz ve okul öğrencilerinden Yasin Demir, ‘Sakarya’ adlı şiiri alkışlarla uğurlandı. Son olarak öğrenciler ‘Utansın’ adlı şiiri okuyarak Türk Bayrağı açtılar, gelen konuklardan alkış aldırlar.

  Gençliğe Hitabe okuma yarışması birincisi Eyüphan Çam ve İstiklal Marşı okuma yarışması birincisi Nurgül Zavrak’ın ödüllerini Okul kurucularından Galip Köse takdim etti.

  Özel Necip Fazıl Temel Lisesi 12.Sınıf öğrencileri diplomalarını alarak mezuniyetin sevincini keplerini havaya atarak yaşadılar. Tören sonrası öğrenciler öğretmenleri ve velileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol