banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

NAZİLLİ SÜMERBANK, YENİDEN BASMA ÜRETECEK

TVDen'de yayınlanan bir programa katılan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli'nin değeri Sümerbank basma fabrikasında yeniden üretime geçileceğini müjdesini verdi.

Nazilli'de bir dönem binlerce kişiye istihdam sağlayan ve üretimin üssü olarak sayılan Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Sümerbank Basma Fabrikası yeniden ilçeye kazandırılmasının planlandığını belirten Erim,”Sümerbank basma fabrikamızı tekrar hayata geçirebilmek için Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimiz ile birlikte çalışmalara devam ediyoruz. 42 bin metre kare kapalı alanı bulunan bu tekstil alanımızın, özel işletmeler aracılığıyla tekrar üretime başlaması için çalışıyoruz” dedi.

Milletvekili Erim, koronavirüs salgınının yansımalarını ve Aydın’a kazandırılacak olan projeleri anlattı.

“ESNAFIN YARALARINI SARACAK BÜTÇE”

”Koronavirüs günlerinde zor günlerden geçen esnaflara bütçe müjdesi veren Erim,” 2020 bütçemizden koronavirüs salgınından etkilenen tüm esnaf, üreticilerimizin yarasını hızlıca gidermek için ek bütçe oluşturacağız. Salgın sürecini en iyi atlatan ülke, Türkiye oldu. Salgın sonrası da güzel işler yapacağız” şeklinde konuştu.

“AYDIN TARIMINDA HAREKETLİLİK ARTACAK”

Tarım şehri olan Aydın’da bir karış toprağın boş bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Erim, bozuk orman arazilerinin tarıma kazandırılması için çalışmaların olacağını söyledi. Erim, daha önce Aydın'ın simgesi olan incirin orman ürünleri vasfına alındığını envantere nar ile fındığın da eklendiğini belirtti. Ayrıca hayvancılıkta kullanılmayan mera alanlarının yeni bir düzenlemeyle farklı çalışmalar yapıldığının planlar arasında olduğunu bildirdi.

“AYDIN’A ŞEHİR HASTANESİ VE ADLİYE BİNASI KAZANDIRILACAK”

Aydın’a yakışır projeler hazırladıklarını belirten Erim, “Şehir Hastanesi için de 950 yataklı projemiz hazırlandı. Bu hastanemizi devlet bütçesi ile yapacağız. 2020 yılı bütçesinden bu hastanemiz için ödenek ayrılmış durumda. Haziran ayında ihaleye çıkılacaktı ama bu salgın nedeniyle birkaç ay ertelenme olabilir. Fakat bu yıl içerisinde temel mutlaka ihale edilerek çalışmalara başlanacak” dedi. Erim ayrıca Aydın'a Eylül ayında yapım ihalesi başlanacak olan yeni Adliye Binası kazandırılacağını söyledi.

“NAZİLLİ MİLLET BAHÇESİ İNŞA EDİLİYOR”

Nazilli’de bulunan eski polis okulu alanının, Millet Bahçesi yapımı için ihalesi yapılıp inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Erim, “O bölgede yeşil alan sorunumuz var ve bu sıkıntı bu çalışma ile giderilecek. Bir bölümüne de Nazilli Öğretmenevi yapacağız. Bu alanımız çok eleştiriye maruz kaldı. Fakat bu alanı eleştirenler, 95 hektar Nazilli Organize Sanayi Bölgesi Alanını genişletilmesini konuşmuyor” açıklamasında bulundu.

“SÜMERBANK TEKRAR BASMA ÜRETİMİNE BAŞLIYOR”

Nazilli’de binlerce kişinin çalıştığı Sümerbank Basma Fabrikası’nın tekrar ilçeye kazandırılması için çalıştıklarını dile getiren Erim, “Sümerbank basma fabrikamızı tekrar hayata geçirebilmek için Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimiz ile birlikte çalışmalara devam ediyoruz. 42 bin metre kare kapalı alanı bulunan bu tekstil alanımızın, özel işletmeler aracılığıyla tekrar üretime başlaması için çalışıyoruz” dedi.

“NAZİLLİ’YE YENİ PROJE”

Sümer alanı içinde müze yapımının devam ettiğini sözlerine ekleyen Erim, ayrıca eski Nazilli Devlet Hastanesi'nin arazisine depreme dayanıklı 32 derslik bir okul projesinin olduğunu söyledi.

“YENİ BİR ÜNİVERSİTEYE SICAK BAKILMIYOR”

Çok fazla üniversite ve milyonlarca üniversite mezunu olduğu için Nazilli'de yapılması istenen Sümer Üniversitesi’ne sıcak bakılmadığını söyleyen Erim, "5 bin atama bekleyen diyetisyen var Sağlık Bakanlığı 160 diyetisyen aldı. Yine 120 bin hemşire adayı atanmayı bekliyor 18 bin sağlık personeli ataması yapılabildi. Ülkemizde ara eleman sorunumuz var meslek okullarına ağırlık veriliyor. Bu konuda YÖK de Milli Eğitim Bakanlığı da önemli çalışmalar yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol