banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

MURATHAN GÖKKAYA İLE BİR PAZAR GÜNÜ
 Kendi ifadesiyle, Türkiye'de bir takım AR-GE  projelerinde yer aldıktan sonra Rusya’da seçkin inşaat projelerinde çalışan, Türkiye’ye dönüşünde yaptığı pazar araştırması ve iş analizlerinden sonra “Doğru hamle kazandırır” sloganı ile GÖKKAYA GRUP’u kuran Murathan Gökkaya, Kahramanmaraş'ta yayın hayatını sürdüre haftalık gazete sahipleri ile bir araya geldi.

BABASI HAYAT ARKADAŞI İDİ

GÖKKAYA GRUP olarak ulusal ve uluslararası alanlarda mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri gösterdiklerini belirten Gökkaya, yaşından (27) büyük ciddi düşünceler, atılımlar ve hedefler koymuş kendine. Bunu da basın mensupları ile paylaşmakta sakınca görmezken, açık, net ve sağlam duruşu ile ispat eder gibiydi.

Çok sevdiği, çok değer verdiği, babadan çok hayat arkadaşı saydığı, bildiği H. Duran Gökkaya'nın vefatından sonra Rusya'dan Türkiye'ye, Ankara'ya dönmüş ve 2014 yılında kendi şirketini kurmuş bir genç, idealist iş adamı olarak, milli irade, milli duygularla bezenmiş işadamı kimliği ile gazetecilerle konuşurken, hayatından kesitler aktarırken, usta siyasilere taş çıkartacak net ve kararlı ifadeler kullanmayı başarıyordu.

HEM MÜTEVAZI, HEM CESUR

Akdo'da kahvaltı sırasında, Göksun'dan gelirken yalnız değildi. İnandığı, güvendiği, sevgi beslediği abilerini de alıp gelmişti. Mütevazi kişiliği kadar, cesur çıkışları, cesur düşünce ifadesi, özlenen bir işadamı, beklenen bir siyasetçi portresi çizerken, sorumuz üzerine siyasetle ilgisinin bulunmadığını belirtti, ancak zamana zaman siyasete yeşil ışık yakabileceğinin de sinyallerini vermedi değil.

O'nu, babasının vefatından sonra babasına yazdığı mektupla daha yakından tanıma fırsatı bulabildim. İfadeleri düzgün, Türkçesi mükemmel olan Gökkaya, memleketi için, Göksun için, gurur duyduğu ve bunu söylerken de gözlerinin içinin güldüğü Büyükkızılcık için bir şeyler yapabilme arzusu ile dolu bir proje adamı kimliğini saklamıyordu.

Siyaseti biliyor, siyasetçileri tanıyor, özellikle Ankara bürokrasisini yakından takip ediyor, memleketin sorunları için şahsı ve memleketi arasına duvar çekmiyor, aksine neler yapabilirizin gayreti içinde çırpınıp dururken, toplumu bilgilendirme ve ilgilendirme adına da konferanslar vermekten geri kalmıyor.

Gelecek O'ndan, O da gelecekten çok şey bekleyecek gibi...

 

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol