banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

MUHTAR OLAYI, MUHTAR GÜRBAK’IN KAMUOYUNA DUYURUSU

Muhtar Ramazan Gürbak yaptığı açıklamada; “Tüm kamuoyunca malumdur ki, Muhtarlık kurumu; her hangi bir siyasi parti desteğine gerek duymaz.  Muhtar; kendi insiyatifiyle seçime girer, esnaf, mahalle sakini, komşuluk ilişkileri, insani ilişkilerini kullanarak kendi imkanlarıyla seçime girer ve kazanır.

Kazandıktan sonra mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca ve büyük bir özveriyle elinden geldiğince seçim bölgesine yani mahallesine hizmet etmeye çalışır. Şahsına bir talepte bulunmaz. Ne istemişse Mahallesi için istemiştir.

Devlet ve millet arasında köprü vazifesi görür. Devletten aldığı emirleri halkına tebliğ eder, Milletinden gelen talepleri ilgili kurum ve kuruluşlara iletir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühleri sayesinde son yıllarda muhtarlarımızın ehemmiyeti ön plana çıkartılmış, Sayın Cumhurbaşkanımız Muhtarlarımızı Uç Beyi olarak adlandırmıştır. Muhtarlığın bütçesi olmamakla birlikte asgari ücretin çok altında maaşı vardır. Buda yine Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle olmuştur.

Gelelim açıklama yapmamızın nedenine; basında çıkan iddiaya göre, Kanuni Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Dulkadiroğlu İlçesi Muhtarları Dernek Başkanı Sayın Resul Arslanhan'ın oğlu, Cimer' e Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını eleştiren bir yazı yazmış. Bu yazıya istinaden, yazıyı yazanın babası, yani Muhtarımız Belediyeye davet edilmiş ve yazı hakkında tabiri caizse sert bir dille uyarıldığı iddia edilmiştir.

Birincisi yazının muhatabı Muhtarımız değildir, yazıya muhatap biri çağrılacaksa (ki gerek yok) yazıyı yazanın çağrılması, İkincisi Resul Arslanhan Muhtarımız mahallesinde, arkadaş çevresinde, bölgesinde sevilen saygı duyulan bir kişiliğe sahiptir.

Böyle bir duruma muhatap olması,  yakınlarını ve bizleri de üzecektir. Umarız iddia doğru değildir. Muhatapları ile görüşmelerimiz devam etmekte olup konunun takipçisi olduğumuzu bildiririz.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol