banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

MİLLİ İRADE MEYDANI AÇILDI
 Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu.

ŞEHRİMİZE MEYDANLAR KAZANDIRDIK

Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’a bir meydan daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek: “ Saygıdeğer hemşerilerim hamdolsun çok mutlu bir an hepimiz için, Kahramanmaraş’ımız için. Kahramanmaraş’ımızın yeni bir meydana kavuşturduk. Kahramanmaraş’ımızın en büyük eksiklerinden bir tanesi meydanlarının olmamasıydı, şehir merkezinde Kıbrıs meydanımız vardı, onu da refüje oldu. Kıbrıs meydanı diyorduk ama dört taraflı bir yol ortada bir refüj vardı. Orayı meydandan işte Müftülük meydanından yine aynı şekilde arabaların geçtiği ortasında refüj olan bir alandı. Yayalar için pek alan yoktu. Göreve geldik, hamdolsun şehrimize meydanlar kazandıralım, şehrin simgesi olsun; meydanlarla şehirler var olur, geleceğe yürürler. Şehirlerin geleceğinde, tarihinde meydanlar çok önemli saygıdeğer hemşerilerim. Demokratik ülkelerin en önemli donatıları meydanlarıdır. Burada çok anlamlı çünkü burası Büyükşehir Belediyesi, burayı halkımız seçmekte; burada ki Belediye Başkanlığı ve meclis üyelerini direkt halkımız seçerek göreve getirmekte, burası da tam bir meydan. Belediye binası önünde halkımıza ait bir alan inşallah burası çok önemli fonksiyonları olacak gelecekte. Saygıdeğer hemşerilerimiz burası Kahramanmaraş’ımız için çok önemli hamdolsun. Kahramanmaraş’ımız yeni bir alana yeni bir meydana kavuştu, işte az önce de söylediğim gibi; Büyükşehir Belediyesi ve Meclisini halkımız seçmekte ve burası da halkın meydanı İnşallah bu meydan kıyamete kadar duracak. Burada emniyet binası ve ek binaları vardı bu alanda ve belediye binamız çok sıkışık bir alandaydı. Hatta bu idari binamız bu cepheye bakan kısım da kör cephe olarak yapılmış. Burada binalar olduğu için burası inşallah gelecekte de bu kör cephe de kaldırılabilir. Saygıdeğer hemşerilerim hemen şehir merkezimizde yine Ulu Camii- Kıbrıs Meydanı- Trabzon caddesini yoğun yaya kullanımına açtık” dedi

TURİZME YATIRIM YAPTIK

Göreve gelir gelmez şehrin tanıtımına yönelik çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Erkoç sözlerine şöyle devam etti: “ Göreve geldiğimizde turizmle ilgili çalışma yapalım dedik, turizm acenteleriyle, TURSAP’cılarla yaptığımız görüşmelerle özellikle şehir meydanlarında yayalara ait alanın olmadığını bize söylediler. Meydanlar, yayaların yürüyeceği büyük caddeler özellikle Ulu Camii- İş Bankası- Trabzon caddesinde kaldırımların yeterli olmadığını, turist gruplar geldiğinde burada sıkıntılar olduğunu, alt yapı, tuvalet vs. otobüslerin park edecek alanı olmadığını şehir merkezinin bu meydanlar ve yaya kaldırımlarını genişleterek yayaların merkezde daha rahat hareket etmesini, daha rahat nefes almasını sağlamak amaçlı yapıyoruz.”

ŞEHRİN ETRAFINDA RİNK YOLU YAPIYORUZ

Göreve gelir gelmez şehrin ulaşım sorununa el attıklarını işaret eden Başkan Erkoç: “ İşte şehrin etrafında bir rink yol yapıyoruz. Rink yolun amacı da bu şehir içinde ki yoğun trafiği şehrin kenarına alarak şimdi biz Kahramanmaraş’ta bir yerden bir yere giderken labirent gibi Doğukent’ten Binevler’e giderken şehrin içinde labirent gibi gidiyoruz. Ama yaptığımız Mehmet Ali Bulvarı, güneyde Sümbüllü Bulvarı doğuda havalimanından Doğukent- Dulkadiroğlu Külliyesine oradan işte bu kuzey çevre yolu dediğimiz rink yola bağlantı hatlarıyla beraber şehri çember gibi sardık. Bütün modern ülkelerde bu aracı icat eden ülkelerde ve otomobili icat eden ülkelerde ve ulaşım sorunu olan ülkelerde de bu şehrin etrafında ki zonlar, rink yollar çok önemli trafiği almakta ve yayaları rahatsız etmemekte, şehrimizde ve şehir merkezimizde araç trafiği çok yoğun olduğu için trafik kazaları olmakta, yayalar hayatını kaybetmekte. Ama bu şehrin çevresini çember gibi sardığımız yollarla inşallah bu trafiği kenara alacağız. Özellikle yani bizim şehrin kuzeyinden yaptığımız çevre yolu transit yol anlamında değil arkadaşlar. Yani Gaziantep’ten gelip Kayseri’ye giderken kullanılacak yol değil. Bu yol şehrin Dulkadiroğlu ilçesiyle Onikişubat ilçesini birbirine bağlayan ve şehrin merkezini kullanarak labirent gibi yolları çünkü bizim Dulkadiroğlu’ndan başlayıp ta Onikişubat’a giden sürekli bir yolumuz yok. İdeal bir yolumuz yok arkadaşlar. Bir yerde son vermekte bir yerde yeniden başlamakta. İnşallah bu trafiği de kenara aldığımızda ve bu meydanların altına yaptığımız otoparklarla bu meydanların kenarında otopark olmasından kurtarıyoruz. İnşallah yayalar daha rahat nefes alacak. İnsanlar daha rahat nefes alacak. Buralarda gürültü de olmayacak; dolmuşları kaldırdık hamdolsun. Otobüsler sessiz, motorları kaliteli ve aynı zamanda karbon salınımları da az. Şehir meydanlarını şehir merkezlerini daha sağlıklı hale getirme, bu da bunun bir parçası zaten. Buranın hemen altında otopark var ve inşallah burası Kahramanmaraş’ımızın önemli bir alanı olacak” dedi.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE KURS VERİLECEK

Milli İrade Meydanı üzerinde yapılan tesislerde eğitim ve kurslar verileceğine dikkat çeken Başkan Erkoç sözlerine şöyle devam etti: “Burada bir bilim kıraathanesi var. Burada yapay zeka, Endüstri-4 devrimi ile ilgili. Özellikle ortaokul öğrencilerine kurslar vereceğiz burada. Çocuklarımız üniversitelere gittiği zaman elektrik, elektronik gibi mühendislik fakültelerine gittiği zaman bu bölümleri bilmemekte. Üniversiteye gitme çağına geldiğinde de belli bir yaşta olacağı için teknoloji icat etme konusunda biraz geri kalmaktayız.

Bu tür çocuklarımıza kurs vermek amacıyla burasını açtık. Burası farklı bir kütüphane, farklı bir kıraathane. Bilgisayar programlarından robotik kodlama kadar birçok alanda eğitim verilecek.

Kahramanmaraş’ımız büyükşehirle beraber hızla büyümekte. Kahramanmaraş akranı olan şehirleri yakalamak ve geçmek üzere. Bizim akranımız olan Gaziantep, Kayseri yıllar öncesinden büyükşehir olmuş, büyükşehir olma imkanlarından faydalanmışlar. Biz 30 Mart 2014’te büyükşehir olduk. Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak beş yıldan bu ayan görev yaptık.Yeni dönemde ise Hayrettin Beye bayrağı devrettiğimizde o da bayrağı en yukarıya taşıyacaktır.

Kahramanmaraş’ımız hızla yükselmeye devam edecek ve Türkiye’nin gıpta ile bakılan şehirlerinden bir tanesi haline gelecek.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Erkoç yaptığı konuşmasında sözlerini şöyle tamamladı: “Kahramanmaraş’ımıza 25 civarında kütüphane yaptık. Türkiye’de en çok kütüphanesi olan belediyelerden bir tanesi haline geldik. Bu konuda bizden önce çalışma yapan Mustafa Poyraz başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun onun da çok emekleri vardı geçmişte.Kahramanmaraş’ımız artık bir kültür sanat şehri. Yedi Güzel Dama Edebiyat Müzesi ile, kitap ve kültür fuarlarıyla, bir çok konferans ve sempozyumlarıyla, edebiyatın, kültürün, sanatın, tarihin konuşulduğu çok önemli merkezlerden biri haline geldi. Antalya’da birçok kongreler yapılır özellikle de tıp alanında. Kahramanmaraş’ta da edebiyat, sanat, kültür, tarih alanında ulusal sempozyumlar yapılır hale geldi. Bu da Kahramanmaraş’ımızın geleceği için çok önemli.

Ben şimdiye kadar bizlere destek veren aziz milletimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onların destekleriyle bizler buralara geldik. Ben genel sekreterimizden bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından sırasıyla Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, MHP Milletvekili Sefer Aycan ve İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Milli İrade Meydanı hizmete açılırken, meydan içerisinde bulunan tesisler gezildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol