banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

MARAŞ’IN KOKUSUNU AFRİKA’YA TAŞIYAN ADAM!
 Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Hasan Balbaba, bu sosyal hizmetlerin ifasında kendisine her zaman destek olan imkân ve fırsat tanıyan büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederek,  bu proje kapsamında bakın bize neler söyledi, yaptıklarından kesitler aktararak. İşte onlardan birkaçı:

1-     2016-2017 Eğitim Öğretim yılı boyunca 70 okulda, 10.000 üzerinde öğrenciye Merhamet ve Nezaket Okulu ismiyle konferanslar verdik. Konferanslarda, çocuklarımıza, kendi imkanlarının ve ne kadar güçlü bir ülkede yaşadıklarının farkına varmaları, kendi dünyaları dışında ümmet coğrafyasında yaşanan mazlumiyetlerin farkına varmaları ve yine bu mazlum coğrafyalarda hizmet etme ideali aşılanmaktadır. Osmanlının torunları olarak, Afrika insanın bizleri beklediğini anlatıyoruz.

2- Suriye için iki kampanya yapıldı: 155 Suriye Yardım Tırı organize edildi.  Yardımların toplanması, tasnifi ve yüklenmesi genç kardeşlerimizle yapıldı. Konferanslarla anlattığımız duyguları yardım organizasyonları yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Vicdan ve merhamet duygularını yaşamalarını istiyoruz.

2-     Yine öğrencilerimizle Somali Açlıktan Ölmesin, İnsanlığımız Ölmesin 1 TL kampanyası yapıldı. 400.000 TL’nin üzerinde yardım toplanarak birinci elden Somali’li kardeşlerimize ulaştırdık. Yine 200 okulda 150.000 öğrenci ile kampanyayı yürüttük. 4 su kuyusu açtırıyoruz, 1792 aile kumanya dağıtımı, 3000 kişilik iftariyelik, bayramlık dağıtımı yapıldı ve yetimhane ile mülteci kampları için 150 kurban kesimi yapıldı.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında planladığımız hizmetler:

1-Afrika’da Kahramanmaraş’tan her okulun bir su kuyusu olsun kampanyası başlatacağız.

3-     Afrika’da kardeş şehir projesini önemsiyoruz.

4-     Yine kış mevsiminden önce Suriye için bir yardım kampanyası planlıyoruz.

5-     Okullarımızda Merhamet ve Nezaket Okulları konferanslarını vermeye devam edeceğiz.

 

Böylesine güzel hizmetleri bizlere bahşeden Rabbimize hamdediyoruz. Garip ve mazlumlardan alacağımız dualar ile şehirdeki tüm hizmetlerinin âsân olacağına inanan başkanımız var. Bu minvalde, böylesine hayırlı hizmetlerde bizleri yüreklendiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey’e teşekkür ediyoruz.

Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir Hadis-i Şerifi ile hayır yolunda bulunmayı Rabbim bizlere nasip eylesin.

Ayrıca, bu şehire değer kattığına inandığım Mehmet Fiskeci Beyefendi nezdinde, Maraş Kimlik Gazetesi ailesine garip ve mazlumların sesi olmaları sebebiyle hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol