Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

MAHÇİÇEK VE ONİKİŞUBAT İMZASI
 İlk hareket noktamız eski adı Dönüklü olan, geçmişin beldesi eşsiz doğası, özellikle çileği ile meşhur Fatih’de, diğer adıyla Dönüklü’deyiz. Temeli yaklaşık 2 yıl önce atılan ve bugün itibariyle eğitim-öğretime başlanan Dönüklü İmam Hatip Okulu, Onikişubat Belediyesince yapılmıştı. 6 sınıflı, bugün için 145 öğrencisi olan okulun bitişiğindeki öğrenci yurdu da bu eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.

Okulda bizi karşılayan eğitmen ve vatandaşlarla konuştuk, memnunlar. “Allah razı olsun Başkanımız Hanefi Mahçiçek’ten” diyorlar.

Onikişubat Belediyesi göreve başladığı Mart 2014’tene bu yana ilçe, belde, köy ve mahallelerde kilit parke yapılmadık yer bırakmadı. Hatta o kadar ki, bir vatandaş şikâyetten geçtik, espri babında “Başkan Mahçiçek’ten şikâyetçiyim, bize tezek dökecek boş alan bırakmadı” diyerek hizmetleri dile getirmişti. Son olarak Bağrıaçık Mahallesinde kilit parke döşeme devam ediyordu. Zaten beldede ara sokaklar, vatandaşın evlerinin önüne kadar kilit parkeydi. Vatandaş memnundu, dua ediyordu.

Gezerken ekmek yapan kadınlara rastladık. Onlar ne düşünüyordu. “Ne diyelim, tozdan topraktan kurtulduk. Teşekkür ediyoruz” demeleri bile yüzlerdeki memnuniyetin belgesiydi.

Kümperli’den olduğunu söyleyen Yörük aşiretlerinden74 yaşındaki Duran Bozdağ ise, memnun musunuz hizmetlerden sorumuza, “Niye memnun olmalalım ki, sağ olsun” demekle yetinmişti. Eklemiş; “Bu hükümet olmasaydı, kazanmasaydı, bugün Suriye gibi olurduk” diyerek de bir çıplak gerçeği gözler önüne seriyordu.

Konukevler’de Cuma Kurt’a rastlıyoruz. Ve soruyoruz,  ‘Memnun musunuz?’ diye. Memnuniyet ve mutluluk yüzlerinden akıyor. Teşekkür ediyor Kurt… “Büyükşehire bağlanmasaydık bu hizmetleri alma şansımız olmayacaktı” diyor.

MUHTARLAR YAN ÇİZİYOR, İLGİLENMİYOR

Bunu batı köylerini gezimizde net olarak gördük. Hiçbir muhtar yerinde değil. Vatandaşı dinlediğinizde ise bir dokunup bin ah işitiyorsunuz. Muhtarlardan dert yanmayan, yaka silkmeyene yok. Ne mahalle, ne de sorunları ile ilgilendikleri var. Pasifler. Bunu vatandaş haykıra haykıra söylüyor. Telefon açmamıza rağmen bir araya gelemedik.

Dadağlı Köyünde, bir değirmen önüne sandalye atıp otururken, vatandaşların altyapı (su, kanalizasyon) şikâyetleri, istek ve talepleri ayyuka çıktı. Başkan Mahçiçek’in hizmetlerinden (bilgi ve kültür evleri ve kilit parke) memnuniyetlerini sıralarken, Dadağlı’da olduğu gibi Selimiye Mahallesinde de KASKİ’den şikâyet çoktu. Mikroplu su içtiklerini iddia ediyorlardı. Ali Türkoğlu ve Hamdi Köse,  bu iddiayı güçlendirerek anlattılar.

ALTINOVA’DA BİLGİ VE KÜLTÜREVİ

Kültüre ve bilgiye önem veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu bağlamda ilçesine bağlı tüm birimlere ki bu sayının bugün itibariyle 60’a yaklaştığı bir gerçek, Bilgi ve Kültürevi inşa ederek, bilgili nesillerin yetişmesine katkı sağlıyor. Altınova’daki Bilgi ve Kültürevi de bunlardan biri. Yaklaşık 1 yıl önce tamamlandı ve hizmete girdi. Taziyeevi olarak da kullanılmayanında, nişan-düğün gibi etkinlikler içinde müsait. Ve tüm yerleşim birimlerinde olduğu gibi, Altınova’da da kilit parke döşenmemiş sokak yok.

Kurtlar Mahallesine geldiğimizde, karşımıza ayine Bilgi ve Kültürevi çıkıyor. Yine taziyeevi olarak da kullanılırken,  belirtmemiz lazım gelirse, vatandaş kendisi için yapılan tesisleri hor kullanıyor.

ÖNSEN, FATMALI VE KALE…

Güzergâh gereği Kurtlar’dan sonra Önsen’e geçiyoruz. Eski bir belde. Temiz, modern. Onikişubat belediyesi buralara hizmet akıtmış. Önsen’de olduğu gibi inciri ile meşhur yerleşim yerimiz Fatmalı’da da Onikişubat’ın izlerine, eserlerine rastlamak mümkün. Fakat önemli olan vatandaşın ne dediği. Vatandaş biliyor, her şeyin farkında, idrakinde… Teknik ve sosyal belediyecilikte Mahçiçek farkını belirtirken, Bilgi ve Kültürevlerinin yanında, ara sokaklar tamamen kilit parke. Ancak yörede bir baz istasyonunun bulunmaması, bazı GSM hatlarında iletişim sorunu çıkarıyor ortaya.

Kale… Eski belde. Bu yörede senelerdir halkın geçim kaynağı kırmızı biber ve dericilik. Bir kahvehanede oturup vatandaşı dinlediğimizde, bir dokunduk bin ah işittik. Beldede evlerin çoğunun tapusu olmadığı gerçeği ortaya çıkıyor. Birilerinin yanlış bilgi yayıp, algı yaratarak Onikişubat aleyhine çirkin dedikodu üretilmesinin ve anlamanın yanlışlığını söylüyoruz. “Hiçbir belediye başkanı elamanını vatandaşı yanlış yönlendirmesi konusunda talimatlandırmaz” diyoruz. Halkın bir isteği daha, ücretsiz proje desteği. Su ve elektrik abonesi alamamaktan de dertliler. Şalvarlı vatandaşların belediyelerde karşılaştıkları kötü ve ayrılıkçı muameleye de tepkililer. Ve gittiğimiz her yerde olduğu gibi, Kale’de de muhtardan şikâyet. Ha var, ha yok diyorlar. Muhtar Mahmut Saka…

Tepeye çıkıyoruz. Kale İmam Hatip Ortaokulu ve öğrenc i yurdu inşaatının fiziki olarak yüzde 5’i  tamamlanmış. Yakında hizmete girecek. “Başkanımız Mahçiçek beldemize, eğitime büyük önem veriyor. Bu okul bir ihtiyaçtı, talebimizi geri çevirmedi, kendisine teşekkür ederiz” diyor insanlar.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol