banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

MAHÇİÇEK, ONİKİŞUBAT’IN SPOR ALTYAPISINI İNŞA EDİYOR
 Donanımlı, estetik ve çok yönlü olmasıyla dikkat çeken spor kompleksleri, komşuluk ve iletişim kavramına da katkı sağlayarak, birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor.

Onikişubat Belediyesi’nin Piri Reis ve Şehit Abdullah Çavuş mahallelerinde inşa ettiği yüzme havuzları, her kesime uygun koşullarda spor yapabilme imkânı sunuyor.

Öte yandan şuan da inşası devam eden Haydarbey Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Cumhuriyet Yüzme Havuzu da modern yapısı ile dikkat çekiyor.

Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin 2 konsepti bir arada sunduğu Saçaklızade ve Barbaros Bilgi ve Kültür Evleri orta ölçekli bir spor kompleksi konumunda hizmet vermektedir.

MAHÇİÇEK “ HİSSEDİLEN EKSİKLİĞİ GİDERECEĞİZ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bu alanlarda yüzme bilmeyenlere de yılın on iki ayı uzman hocalar tarafından yüzme eğitimi verdiklerini ve kendilerini geliştirme imkânını sunduklarını söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti.

“ Tesislerimizde yüzme havuzları haricinde vatandaşlarımız fitness ekipmanlarımızdan da faydalanabilir. Bizim amacımız uygun koşullarda her alanda faaliyet gösterip, eğitim, sosyal ve kültürel açıdan hissedilen eksikliği gidermek.”

“Spor Salonu”

MAHÇİÇEK “SPOR YAPALIM, SAĞLIKLI KALALIM”

Onikişubat Belediyesi hayata geçirdiği Hürriyet Spor Salonu ile gelecek nesillere çağdaş ve güvenli şartlarda spor yapabilme imkânı sunuyor. FIBA ve FIVB standartlarına uygun inşa edilmiş olan spor salonunda;  basketbol, voleybol, masa tenisi ve hanımlara özel fitness salonu da bulunuyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelecek nesillerin bir araya geleceği bu tesiste resmi müsabakaların da yapılabileceğini ve seyirci tribünüyle kentte önemli bir eksikliği gidereceğini belirtti.

“MAHALLE KÜLTÜRÜ HALI SAHALAR İLE AYAKTA KALACAK”

Onikişubat Belediyesi mahalle kültürünü ayakta tutmak için 3 tanesi beldeden dönüşen mahalleye, 3 tanesi de köyden dönüşen mahalleye halı sahalar yaptı.

Ayrıca 2 tane okul bahçesi içerisine ve 4 tane de park alanlarında olmak üzere tam 12 halı saha yaparak gelecek nesillerin hizmetine sundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, mahalleler arasında bir köprü kurmak istediğini, nesillerin aktiviteler yaparak, iletişim halinde kalmaları gerektiğini belirtti.

Başkan Mahçiçek “Biz istiyoruz ki, çocuklarımız eski zamanlarda olduğu spor faaliyetlerinde bir araya gelerek, kendi mahalle takımlarını oluştursun. Çünkü biz bu spor komplekslerini bilerek mahallelere inşa ettik. Çocuklarımız burada bir yandan spor yaparken, bir yandan da sosyal sorumluluk duygularını, bireyler ve gruplar halinde hareket etme yeteneğini geliştirecek ve mahalle kültürü duygusunu benimseyecekler” dedi.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ SKATE PARK VE BUZ PİSTİ İLE GENÇLERİN DÜNYASINA RENK KATIYOR

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ilçesine kazandırdığı Skate Park ve Buz Pistleri ile de gençleri spor branşlarına yönlendirmek hedefiyle istediklerini belirterek “Ağcalı ve 5 Nisan Mahallelerimize profesyonel anlamda kaykay ve paten pisti yapma olanağı sunan özel skate parkları yaparak, çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri için alanlar oluşturduk.

Öte yandan her türlüyü sosyal projeleri önemseyerek, gençlerimize aktivite merkezleri oluşturmaya çalıştık. Bu bağlamda da Şehit Abdullah Çavuş ve Selçuklu Mahallelerimize kafeteryaları ile birlikte kapalı sentetik buz pateni pisti ve eğlence merkezi yaptık” dedi.

MAHÇİÇEK SPOR SALONUNU EVLERE TAŞIDI; “SİTELERE 615 FİTNESS ALETİ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, spor yapalım, sağlıklı kalalım bilinci ile spor salonuna gidemeyen özellikle ev hanımlarına yönelik önemli bir adım atarak, spor salonlarını evlere taşıdı. Başkan Mahçiçek yaptığı açıklamada “Her alanda her ortamda spor yapmaya imkân sağlamak adına Onikişubat’ta bulunan 30 daire sayısını aşan sitelerimizin bahçesine 615 adet 5’li setler halinde fitness aleti yerleştirdik” ifadelerine yer verdi.

Onikişubat Belediyesi Yeni Hizmet Binası Mimarisi ile Hayran Bırakacak

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi’nin Yeni Akıllı Hizmet Binası inşaatı yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar iddialı ve faydalı yatırımlar gerçekleştiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, inşaat sürecini yakından takip ediyor.

Osmanlı ve Selçuklu Döneminin izlerini taşıyan, aynı zamanda Modern tasarımı ile dikkat çeken ve Süper Masası ile hızlı çözüme kavuşturan, güneş panelleri ve gri su tesisatı ile geri dönüşüm kazandıran dev yapının inşaat çalışmaları devam ediyor.

30.127m² kapalı alan üzerine kurulan Yeni Akıllı Hizmet Binası inşaatında şimdiye kadar, 25.200 m3 beton ve 3.200 Ton demir kullanıldığı belirtildi. 345 işçinin çalıştığı ve gelecek nesillere önemli bir miras olacak 8 katlı bina içerisinde 240 araçlık 2 otopark, meclis salonu, encümen salonu, 1 ihale odası, 1 derslik, 3 toplantı salonu, 1 belediye müzesi, 4 yemekhane bulunuyor.

İnşaat süreci hakkında bilgi veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hizmet binasında sona çok az kaldığını belirterek, heyecanını dile getirdi.

‘’Onikişubat Belediyemizin Yeni Akıllı Hizmet Binasının kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Çevre düzenleme istinat duvarları çalışılması için hazırlıklar da tamamlandı. Şuan da binanın pencere montajları yapılıyor. Öte yandan kaba sıva devam ediyor. Bina içerisinde alçıpan bölme duvarlarının çalışmaları devam ediyor. Asma tavanların yapımı ile ilgili süreç tüm hızıyla devam ediyor. Çatı ışıklıklarının çelik konsültasyonlarının montajını da tamamladık. İnşallah titanyum çatı işlemlerine kısa süre içerisinde başlıyoruz. Bina girişimizdeki çiçeklik için oluşturulan alan çalışmalarımız tamamlandı. Öte yandan katlarda sıva imalatı devam ediyor. Çok amaçlı salon ve yükseltilmiş salonların döşeme imalatı devam ediyor. Ayrıca elektrik ve mekanik imalatlar da inşaatımızla paralel bir şekilde devam ediyor. İnşallah en kısa sürede yapımını tamamlayıp yeni akıllı binamızı vatandaşımızın hizmetine açacağız. Böyle güzel hizmetlere vesile olmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz.’’

‘’OTOPARK SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM’’

Onikişubat Belediyesi Yeni Akıllı Hizmet Binasında 240 araç kapasiteli otopark ile park sorununa kalıcı bir çözüm getirileceği de belirtildi. Son derece teknik mekanizmalarla donanmış tasarımlarla inşa edilen otoparkta, yangın söndürme sistemleri, havalandırma sistemleri, duman tahliye ve fanların da yer alacağı açıklandı.

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NİN ‘’SÜPER’’ HİZMET ANLAYIŞI

Vatandaşa seri bir şekilde hizmet verilmesi içinde yeni fikirler ve projeler üreten Onikişubat Belediyesi, Akıllı Hizmet Binasında ki süper masa ile ‘’Süper Hizmet’’ anlayışını hayata geçirdi. Yeni binada da devam edecek olan Süper Masa vatandaşın daha doğru yönlendirilmesi adına ve her türlü işlemini gerçekleştirebilecekleri imkânlar sunuyor.

Ayrıca yapılan açıklamada, bina içerisinde; alt zemin katta vatandaşların giriş yapacağı 230 kişilik çok amaçlı salon, 90 kişilik ihale odası, ihale hazırlık odaları, kurum içi eğitimler için derslikler, banka rezerv alan, vatandaşların rahatlıkla ödemelerini yapabilmeleri için veznelerinde yer alacağı belirtildi.

 

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ YATIRIM YAPIYOR, VATANDAŞIN EKONOMİSİ CANLANIYOR

Onikişubat Belediyesi’nin hayata geçirdiği bütün projeler hem bünyesine hem de çevresine maddi ve manevi açıdan geri dönüşüm sağlayarak, kazanç elde ediyor. Bugüne kadar hayata geçirilen yapıların bulunduğu bölgedeki vatandaş halinden çok memnun. Onikişubat Belediyesi inşa ettikçe vatandaşın ekonomisi de zenginleşiyor. Projeleri ve yatırımları ile bulunduğu bölgeye özellikle prestij ve ekonomi alanında ciddi bir değer katan Onikişubat Belediyesi adeta ekonomiye can suyu oluyor.

Hızla yükselen Akıllı İnşaat Binası bu duruma en iyi örneklerden biri olarak belirtiliyor. Bölgeye ekonomik gelişme ve istihdam sağlayan, aynı zamanda bulunduğu her alanı modernleştiren ve sosyalleştiren Onikişubat Belediyesi Yeni Akıllı Hizmet Binasının haziran ayının sonunda açılışının gerçekleştirileceği belirtildi.

EN VERİMLİ YAZ TATİLİ ONİKİŞUBAT’TA GEÇİYOR

Onikişubat Belediyesi çocukların doğru yetişmesi, iyi ve ahlaklı bireyler olmaları ve yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için yaz kurslarını hizmete açtı.

Bilgi ve Kültür Evleri ve Sosyal Etkinlik Merkezlerinde hizmete açılan kurslarda 7-14 yaş arası öğrenciler dini bilgiler, sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri alanlarında açılan kurslardan faydalanabiliyor.

Yaz Okulu Programı kapsamında Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi, Ezber Talimi, İlmihal / İbadet, Değerler Eğitimi, Osmanlıca, Hızlı Okuma, İngilizce gibi derslerin yanı sıra Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Resim, Diksiyon, İşaret Dil Eğitimi, Akıl Oyunları- Satranç, Drama, Sportif Faaliyetler, Doğa ve Kültür Gezileri gibi aktiviteler de yer alıyor.

Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek eğitim merkezlerini yerinde incelemek ve öğrencileri ziyaret etmek amacıyla Haydar Bey Sosyal Etkinlik Merkezini ziyaret etti.

Öğrencilerin yeteneklerini keşfettiği bu alanda tek tek sınıfları gezerek, sohbet eden Başkan Mahçiçek, bağlama ve gitar çalan kursiyerleri ilgiyle dinledi. Resim kursunda grup halinde çalışan öğrencilerle de bir araya gelen Başkan Mahçiçek, sanatsal faaliyet alanına eğilim gösteren çocukların daha başarılı olacağına inandığını belirterek, öğrencileri tebrik etti.

BAŞKAN MAHÇİÇEK “ NİTELİKLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Sosyal Etkinlik Merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek,     “ Haydar Bey Mahallemizde bulunan Sosyal Etkinlik Merkezimizde hem eğitim hem de düşünsel alanda, çocuklarımızın zekâ seviyelerinin daha iyi seviyeleri gelmesi bakımından eğitimler veriyoruz. Biz çocuklarımızın hem sanatsal hem de eğitim alanında kendilerini geliştirerek, nitelikli bireyler haline gelmelerini istiyoruz. Bu kapsamda dini bilgiler, sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri alanlarında hizmet vermeye gayret ediyoruz.

Biz insan odaklı hizmet anlayışımızla her zaman önce eğitim anlayışını benimsiyoruz. Yapılar inşa etmek kolay fakat önemli olan o yapıların sürdürülebilirliğini sağlayabilecek nitelikli insan yetiştirmek. Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’a ve Onikişubat ilçemize prestij sağlayacak projeler kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Fakat bu yapıların sadece bir betondan ibaret olmadığını ve ilk işlevinin insan odaklı olduğunu belirtmek istiyoruz.

Her alanda faaliyet gösterirken, farkındalık yaratacak projeler hayata geçiriyoruz. Bu ülkenin evlatlarına ne kadar yatırım yaparsak, bu ülke o kadar iyi noktalara gelecektir. Ülkemiz gelişmiş 20 ülke içerisinde bulunuyor, inanıyorum ki 3- 5 sene sonra bu ülke gelişmiş 10 ülke arasında yer alacaktır. Türkiye’nin çok kıymetli bir ülke olduğunun bilincinde hareket ederek, geleceğe bilinçli, aydın ve donanımlı gençler yetiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz tam da bu noktada küçükte olsa destek verip, katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” ifadeleri ile sözlerine devam eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, öğrencilere başarılar dilerken, ailelere de bu eğitimlere destek verdiği için teşekkür etti.

Ayrıca Başkan Mahçiçek, hayatın her alanında bireylere olumlu yönde, farkındalık yaratacak çalışmaların devam edeceğini, bu ülkenin çok daha iyi noktalara gelmeleri için destek vereceklerini ifade etti.

YAZ KURSLARININ YÜZME PROGRAMINA REKOR İLGİ

Onikişubat Belediyesi çocukların yaz tatillerinde sportif faaliyetlerden de faydalanarak eğlenceli zaman geçirmeleri için planladığı yaz okulu programı kapsamında ücretsiz olarak hizmet verdiği yüzme havuzları yoğun ilgi görüyor.

Kahramanmaraş’ta her alanda ihtiyaçları giderecek nitelikte hizmet veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yüzme havuzları ile hem vatandaşı sportif faaliyetlere yönlendiriyor hem de sosyalleştiriyor.

Bu kapsamda Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’nde bulunan yüzme havuzunu ziyaret ederek, açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yapmış oldukları spor faaliyetlerinden bahsederek “ Spor yapalım, sağlıklı kalalım anlayışımızla yola çıkarak, 1 Tanesi Haydar Bey, 3 tanesi Şehit Abdullah Çavuş ve Piri Reis Mahallemizde olmak üzere, Cumhuriyet Mahallemizde dâhil, 2 tanesi de Barbaros ve Saçaklızade Mahallelerimizde 1’i yarı olimpik olmak üzere toplamda 6 kapalı yüzme havuzumuz bulunuyor. Yüzme bilmeyen çocuklarımız için yaz okulları kapsamında ücretsiz olarak özel antrenörler eşliğinde yüzme eğitimleri veriyoruz.

Orta ölçekli bir spor kompleksi konumunda olan inşası devam eden, iki konsept bir arada Saçaklızade ve Barbaros Bilgi ve Kültür Evlerimizi hem eğitime hem de sportif faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla hizmetinize açacağız.

Sadece okuma salonu olarak hizmet verecek olan Mevlana Bilgi ve Kültür Evimiz hariç, bütün Bilgi ve Kültür Evlerimizde eğitimin yanı sıra, fitness salonu gibi sportif faaliyetlerinizi gerçekleştirebileceğiniz imkânlar sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol