banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KURTULUŞ DESTANININ 99. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI
 Valilik Kavşağı’nda gerçekleştirilen kutlama törenleri Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay, Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Alb. Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç askeri bir araçla halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli

Konuşmalar bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye İstiklal Madalyası’nı Şanlı Bayrağımıza taktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, günün anlam ve önemine ilişkin coşkulu bir konuşma yaparak 99 yıl önce yaşananları ve kurtuluş meşalesini tutuşturan ilk kıvılcımı anlattı.

Daha sonra Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından 99 yıl önce İngilizlerin Maraş’ı işgalinden başlamak üzere şehrin düşmanlardan temizleninceye kadar geçen zaman içerisinde yanşan olaylar zinciri temsili canlandırmalarla anlatıldı.

Daha sonra geçit resmi başladı ve sırasıyla mahallelerin çete kuvvetleri ile il dışından gelen Kuvayi Milliye dernekleri ile stk temsilcileri, okullar ve öğrenciler geçit törenini tamamladılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol