Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KÜL YUTARAK PARA KAZANANLARIN İSYANI

İşte bölgeden RAMAZAN KARAKUŞ’un anlattıkları. Anlattıkları içindeki cümleler, imla kuralları ile kendisine ait.

“AK Parti Elbistan ilce başkanı Hasan Sungur MHP ilce başkanı Ramazan kiliç ve belediye meclis üyesi Cemil Bölükbaşı nezaretinde görüştük 150 kisi toplandık bizim içimizden 4 kişiyi temsilci seçtik, konuştuk

Burayı sattilar 1100 kişiyi orda da bıraktılar, özelleşince AK Parti ve MHP’li vekiller bize söz verdiler ‘hiç kimseyi mağdur etmiyecez’ diye söz verdiler bir istiyeni tayin ettiler bir kılınızı B santralina bir kısmini da yeni kurulan koordinasyon müdürlüğüne tayin ettiler ama 3 ay çaliştik tekrar tayin ettiler biz buraya 23 yılımızı verdik, kül yutarak para kazandik, bahce diktik, tarla ektik biz bölge insanı olarak gidersek bu kadar emeğimiz kül olacak bu tayinin kamu yararı var mi? 6 çocuğum var ikisi üniversite okuyor, sakat bacim yanimda, babam yanimda bakmakla yükümlüyüm bunları koyup nere gidelim

On kisilik aileyi hangi dairede tutayim kim kor bizi B ünitesinde 150 yabanci çalışan var bunlarin hepsinin tayin dilekceleri var bunlari gönderip bizi burada tuta bilirler ama yapmıyorlar, bize zulum yapıyorlar.

Siyasetci bölgesine hizmet eder vatandaşın oyuyla secilip kendi bolgesinin insanlarini göçe zorlamaz bize korku imparatorluğu kuruyorlar baskı uyguluyorlar defalarca bölge millet vekillerini aradik uyardik derdimizi anlattik yapacak birsey yok diyorlar mahir bey istedi diyorlar genel müdürlügü ariyoruz, ‘siyasetden baskı var isterlerse mahir bey bir telefonla durdurur, bizim yapacak bir şeyimiz yok’ diyorlar bizim çocuklarimizin patolojisi bozuldu, sabah okula gitmiyorlar. Sen gidersin diye biz kimseden para pul istemiyoruz, ihale istemiyoruz sadece bölgemizde alin terimizi yiyelim diyoruz siyasilerden söz verdikleri gibi bizi bölgemizde tutmalarını istiyoruz!”

15 KİŞİ ÖZELLİKLE SEÇİLEREK TAYİN EDİLDİ

Ramazan Karakuş anlatmaya devam ediyor:

“Ramazan Karakus, Haci Binboga, Sermet Bölükbaşı ve Cüneyt Samancı’yi sözcü olarak görüşme yaptık yeni çıkan tayinde bir köyden yani Büyükyapalak’tan 15 kişinin özellikle seçilerek tayin edildi.

Bu hak mi bu adalet mi bu? Yapalak’li bu AK PARTİ’ye ne yaptı? Geldiler köyde kurban keserek karşıladık oy verdik suçumuz bu mu?”

“BURANIN ÇALIŞANI BURADA KALACAK” DİYE SÖZ VERİLMİŞ

Meselenin çözümü için İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur Genel Müdür ile görüşmüş, garanti almış.

Ramazan Karakuş anlatıyor; “6356 sayılı yasaya göre bizi gönderemezler. Bu yasaya göre ‘sendika yönetimi son kişi kalana kadara koruma altındalar’ diyor. Yetkililere, siyasilere, bürokratlarımıza vaziyeti anlattık, sicilimizi sunduk, yasayı önlerine koyduk, YARGITAY kararlarını da koyduk önlerine, ama dinlemiyorlar. İlla ki gideceksiniz diye diretiyorlar.”

Şimdi bu insanlar Yargıtay kararlarının uygulanmasını istiyorlar, bekliyorlar.

Biz de onların sesi olma adına bu haykırışa seyirci ve suskun kalamazdık. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol