banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KSÜ, DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR
 Milletin iradesini yok sayan, kendi milletine kurşun sıkan, gazi meclisi bombalayan teröristlerin darbe girişimi karşınında, ilk andan itibaren milletin yanında yer alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) yönetici, personeli ve öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci öncülüğünde Demokrasi ve Millî İrade’ye destek nöbeti tutmak için yeniden meydanlara yürüdü.

 

 Kahramanmaraş Müftülük Meydanı önünde toplanan yaklaşık 5 bin KSÜ’lü, mehter marşları, birlik mesajları ve darbe karşıtı pankartlar ve tekbirler eşliğinde Kahramanmaraş Kent Meydanı’na yürüdü.

 

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversite Senatosu’nun oybirliğiyle aldığı 29.07.2016 tarih 2016/20 sayı ve 1 nolu karar metnini, demokrasi nöbeti tutan Kahramanmaraşlılarla paylaştı. İlgili kararla KSÜ Avşar Yerleşkesi 59-60 nolu parsellerde yer alan parka, FETÖ’cü teröristlerin darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yapılan saldırıda, terör örgütü mensubu sözde komutanı alnından vuran Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adı verildi.

 

KSÜ Senatosu tarafından Şehit Halisdemir’in adının Üniversite yerleşkesi içerisinde yer alan parka verilmesi, Kahramanmaraş Kent Meydanı’nı dolduran demokrasi kahramanlarından büyük alkış aldı.

 

“İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.’ dediği gibi, bizler de diyoruz ki: Rabbim bundan sonra darbeye, darbe girişimlerine dahi müsaade etmesin. Demokrasi ortamında, birbirimize saygı duyarak yaşamaya devam edelim.” diyen Rektör Deveci, Kahramanmaraşlı yetkililere seslenerek Kent Meydanı’na da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının verilmesi önerisinde bulundu. KSÜ Rektörü Deveci’nin önerisi, meydanı dolduran binlerce Kahramanmaraşlı tarafından alkışlarla karşılandı.

 

Meydanda kurulan platformda KSÜ yöneticileri, Demokrasi ve Milli İrade nöbeti tutan Kahramanmaraşlıları selamlarken, KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanları tarafından tasavvuf musiki konseri verildi. Kur’an tilaveti ve dualarla tamamlanan programın ardından KSÜ Yöneticileri ve personelleri, sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbetine devam etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol