banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KREŞ ÇOCUKLARININ CAMİLER HAFTASI ZİYARETİ

Onikişubat İlçesi camileri arasında yer alan Berat Camiinin kubbeleri bu kez 3-6 yaş kız ve erkek kreş öğrencilerinin sedalarıyla yankılandı. Diyanet'in 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarına ilgi her geçen gün artarken, 3 yaş kreş öğrencilerine de değerler eğitimi veriliyor.

Bu kapsamda Berat Camii Mehmet Ceyhan Koleji Kreş öğrencilerinin ziyaretiyle şenlendi. Cami İmam Hatibi Mehmet Duran çocuklara hem camiyi tanıttı hem de dini bilgiler verdi. Camide mihrap, minber, vaaz kürsüsü ve müezzinliği anlattı.

Diyanet Sen Şube Başkanı Şevket Bozdoğan, Bu gün Allah’ın evi olan camimizi ziyaret ettiniz, ne güzel ettiniz, nasılsınız? Diye çocuklara seslendi.

Bozdoğan konuşmasında; “Camilerle çocuklarımızı tanıştırmaz isek Camilerimizin 24 saat açık olmasının hiç bir anlamı yoktur. Camiler, herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır. Camiler Müslümanların ibadet için bir araya geldiği yerlerdir. Camiler; hiçbir ayrım olmaksızın aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız mabetlerdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müspet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz ve pekiştirdiğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir.”şeklinde konuştu.

Mehmet Ceyhan Koleji değerler eğitimi öğretmeni Esra Bozdoğan Camiler haftası dolayısıyla çocuklara Camiyi sevdirmek ve tanıtmak için Berat camiine geldiklerini belirtti. Esra Bozdoğan kreşte 4 ve 5 yaş grubu çocukların okuduğunun altını çizdi, küçük gruplara değerler eğitimi olarak Kur’an eğitimi verdiklerini söyledi.

Mehmet Doboğlu ve Öğretmen Ennur Güdük, Kreşte verilen değerlerin yanında Camiye uygulama için geldiklerini vurguladı.

Daha sonra Diyanet Sen Şube Başkanı Şevket Bozdoğan çocukların elinden tutarak onlara tek tek Diyanet Kitabevi yayınlarından olan Boyama kitabı ile üzerinde Cami Motifli hadis içeren balon hediye etti.

Minik öğrenciler Allah’ın isimlerini saydılar, öğrendikleri Kur’an ve dualardan okudular.

Program sonunda cami görevlisince çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol