banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KMTSO”DAN, ‘5K 1N’ SEMİNERİ
 Geçen yıl Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Kahramanmaraş'ta "Mazeret Yok" semineri veren Dr. Şaban Kızıldağ, KMTSO'da Kahramanmaraşlılarla yeniden buluştu.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan ve KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Genel Sekreter M. Akif Pakdil’in yanı sıra çok sayıda Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde, Hz. Ali'nin “Mazeret, insanın kendisine söylediği en büyük yalandır” sözü ile yola çıkan ve bugüne kadar 2 milyona yakın dinleyiciye seminer veren uluslararası danışman, yönetim koçu ve yazar Dr. Şaban Kızıldağ, yine gönülleri fethetti.

 

Türkiye'nin son zamanlarda yaşamak zorunda kaldığı büyük problemlere rağmen dimdik ve sapasağlam ayakta olduğunu söyleyen Dr. Kızıldağ, 15 Temmuz hain darbe girişimi, terör, Suriye'de savaş ve mülteci akınına rağmen, ekonomisi ve demokratik olgunluğuyla dünyadaki saygın yerini sağlamlaştırdığını ifade etti.

 

Anadolu insanının dünyanın başka hiçbir milletinde bulunmayan özelliklerini kendine has üslubu ve çarpıcı örneklerle anlatan Dr. Şaban Kızıldağ, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği söyleşide başarının sırrı ve başarıya giden yolları etkili bir dille anlattı.

 

Yerleşik bir yanlış anlayışa dikkat çeken Dr. Kızıldağ, “Ben bilmem, bana ne ve bahane” olarak anlattığı 3B’nin başarısızlığı körüklediğini, başarının sırrının ise "5N 1K"yerine bakış açımızı değiştiren “5K, 1N” yaklaşımında olduğunu söyledi.

 

Dr. Kızıldağ, “Beş K’nın ilki ‘kesintisiz çalışma.’ Neye inanıyorsak, ne yapıyorsak kesintisiz çalışmak gerekiyor. Bir iş kesintiye uğradığında başarıya ulaşma şansı yok. İkinci K, ‘koşullara ayak uydurma.’ Dünyada, Türkiye’de, Kahramanmaraş'ta, her işte, her meslek grubunda kıyasıya bir rekabet var. Biz bunun neresindeyiz? Koşullara ayak uyduramadıktan sonra da başarılı olma şansımız yok. Üçüncü K, ‘kurumsal kalite.’ Dünyanın en güzel işini kurarsınız, en başarılı çalışmayı yaparsınız ama işini bilmeyen bir otopark görevlisi yüzünden bu başarınız gölgelenir. ‘Kurumsal kimlik‘ ise dördüncü K. Ne iş yaparsanız yapın, iletişim dünyasında kurumsal kimliğiniz olmalı. Beşinci ve en önemli K’lardan biri ise ‘kişisel kaliteniz.’ Kişisel kalite unvanla, makamla, parayla olan bir şey değil. Kişisel kalite kendinizi geliştirmekle, okumakla olur. 1N ise bu ları 'Nasıl?" yapacağınızın N'sidir." dedi.

 

Eğlenceli ve akılda kalıcı tarzıyla Kahramanmaraş'ta "Mazeret Yok" fırtınası estiren, kendisini dinleyenleri dostluk duyguları, kendine güven, geleceğe dair umut ve çalışma azmiyle dolduran Dr. Şaban Kızıldağ, birbirlerine içtenlikle sarılmalarını istediği dinleyicilerine, salondakileri elele verdirerek, hep birlikte, "Daha zengin, daha bilgili, daha güçlü ve daha mutlu bir Kahramanmaraş ve Türkiye için Mazeret Yok" dedirtti.

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol