banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KIZILCIKLAR OLDU MU, SELELELE DOLDU MU?
 Kilosunun 10 liradan satıldığını söyleyen, turfanda sebze ve meyveleri müşterileri ile buluşturmasıyla ünlenen Seyfettin Nacar, kızılcığın insan vücudu için çok yararlı bir meyve olduğunu söyledi.

KIZILCIK HAKKINDA BİLGİLER VE FAYDALARI

Kızılcık, ortalama 1 metreye kadar uzanabilen kısa boylu ağaçlarda yetişen bir meyvedir. Kızılcık ağacının çiçekleri genelde sarı olur. Birçok şekilde tüketilen kızılcık, daha çok marmelat ve içecek olarak tüketilmektedir. Bunun dışında çok eski çağlardan itibaren tıbbi amaçlı kullanımı yanında giyim sektöründe battaniye boyamak için de kullanılmıştır.

Kızılcığın sağlık açısından birçok faydası vardır. Kızılcığın faydalarını yazının ilerleyen kısmında detaylı olarak ele alacağız. Kızılcığın sağlık açısından bu kadar faydalı olmasının en önemli sebebi içerdiği zengin miktardaki vitamin, mineral ve bileşenlerdir.

Ortalama 100 gram kızılcık 46 kcal enerji içermektedir. Aynı şekilde 100 gramlık kızılcık sadece 12.2 gram karbonhidrat içerir. A, C, E ve K vitaminleri açısından çok zengin olan kızılcık, tiamin, riboflavin, piridoksin gibi vücut sağlığı açısından hayati önem taşıyan maddeler içermektedir.

İyi derecede sodyum ve potasyum içeren kızılcığın ayrıca mineraller açısından da çok zengin sayılmaktadır. Kalsiyum, demir, bakır, manganez de kızılcığın içerdiği minerallerden sadece birkaçıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol