banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KIRSAL MAHALLELERİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ
Bölgesini sosyal tesislerle donatmaya devam eden Dulkadiroğlu Belediyesi, yeni bir sosyal tesisi daha hizmete sundu. Tevekkeli mahallesine çok amaçlı bir sosyal tesis kazandıran Dulkadiroğlu Belediyesi, görkemli bir törenle tesisi hizmete açtı.

Açılışa; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Ak Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Ak Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyeleri, Dulkadiroğlu İlçesi Mahalle Muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bölgesinde bulunan kırsal mahallelere yaptıkları yatırımları anlattı. Göreve geldikleri ilk yıl kırsal mahallelerin alt yapı sorununu çözdüklerini söyleyen Başkan Okay, daha sonraki yıllarda ise sosyal tesis gibi yatırımları yaptıklarını anlattı. Yapılan bu çalışmalar neticesinde kırsal mahallelerin şehir merkezinde bulunan mahallelerle bir farkının kalmadığını aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu sosyal tesisimizin önemli bir seçim vaadi olduğunu hatırlatmak istiyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana hemşerilerime vaat ettiğimiz birçok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sıfırdan kurduğumuz ve adeta bir çocuk gibi büyüttüğümüz ilçemizin bugünkü geldiği nokta malumunuzdur. Tarihi, kültürel ve Sosyal açıdan Kahramanmaraş’ın en değerli ilçesi olan Dulkadiroğlu’muzu büyütmeye, geliştirmeye ve daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz. ‘Bölgeler doğuya doğru gelişmez’ söyleminin tersine biz ilçemizi doğuya doğru büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Tarihi değerleri ön plana çıkaracak projelerle eski Maraş’ımızı ön plana çıkararak turizmin hizmetine kazandırırken, aynı zamanda modern Dulkadiroğlu için de birçok adım attık.”

“HER YERE EŞİT HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”
“Tüm bu çalışmaları yaparken ilçemizin her noktasına eşit hizmet götürmeyi de kendimize ayrı bir görev bildik. Bu nedenle tabelalarıyla birlikte kaderlerini de değiştirdiğimiz kırsal mahallelerimize de özel çalışmalar yaptık. Malumunuz bu mahallelerimiz Büyükşehir yasası öncesi köy statüsündeydi. Büyükşehir yasasıyla birlikte kırsalda bulunan ve köyden mahalleye dönüşen bu bölgelerimize şehir merkezinde yaptığımız aynı hizmeti yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bugün şehir merkezinde icra ettiğimiz belediyecilik hizmetlerinin tamamını bu bölgelerimiz de de yapıyoruz. Şehir merkezimizin dışında bu özel bölgelerimize özel projeler de yaptık. Bu projelerin başında da bugün bir tanesinin daha açılışını yapacağımız çok kapsamlı sosyal tesislerimiz gelmektedir.Geçtiğimiz yıl Peynirdere, Dereli, Yusufhacılı, Ayaklıcaoluk ve Şerefoğlu mahallelerimize kazandırdığımız sosyal tesislerimizin açılışını gerçekleştirmiştik. Bu yılda yapımını tamamladığımız Tevekkeli, Başdevrişli, Osmanbey, Baydemirli, Beşenli, Kapıçam, Küçüknacar ve Bulanık sosyal tesislerimizin açılışını yapacağız.”

“SOSYAL TESİSLER ÇOK AMAÇLI KULLANILMAKTA”
“Bu sosyal tesislerimiz mahallelerimize çok geniş kapsamda hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız düğün, nişan ve toplantı gibi özel günler için bu tesisleri kullanmaktalar. Yine taziye amaçlı da hizmet veren sosyal tesislerimiz, aynı zamanda bir kültür ve eğitim merkezidir. İçerisinde bulunan kütüphanede geleceğimizin teminatı çocuklarımız ders çalışırken, belediye olarak hazırladığımız özel projelerle de bu alanlarımızı eğitim merkezleri olarak kullanıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Tevekkeli sosyal tesisimizde açılışımızın ardından hizmete başlayacak ve bölgeye hitap edecek. Ben bu özel tesisin açılışında bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve mahalle sakinlerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”
Başkan Okay’ın ardından konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta bir selamlama konuşması yaptı. Erkoç, Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal mahallelere yaptıkları yatırımları anlattı. Erkoç, bu yatırımların artarak devam edeceği müjdesini de verdi.
Erkoç’un ardından bir selamlama konuşması da Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç yaptı. Kılıç, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne bu bölgelere kazandırdıkları hizmetten dolayı teşekkür etti. Kılıç, Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlar hakkında da kısa bir bilgi verdi.
Açılış programı kurdele kesimi ve tesisin gezilmesiyle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol