banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

KERVANCIOĞLU, “BAŞARININ SIRRI DÜRÜST OLMAKTIR!”

Doğukent’teki Toki Duran Karabuğaş Anadolu Lisesinde kariyer günlerine katılan, öğrencilerle sohbet edip, onlara mesleki ve özel yaşamından kesitler aktaran Müsiad Şube Başkanı ve alpedo yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu’nun ilkokul mezunu olduğunu öğrenciler duyunca kulaklarına inanamadılar; kısık sesle, “Helal olsun, biz kendisini üniversite mezunu zannediyorduk!” diye fısıldaştılar.

SAMİMİYET, SADAKAT VE DÜRÜSTLÜK

Kariyer günlerinin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Malkoç, davetlerini kırmadıkları için Müsiad Başkanı Kervancıoğlu’na teşekkür etti. Arkasından söz olan Genç Müsiad Başkanı Fatih Aygün, sadakatin, samimiyetin ve ticari ahlakın günümüzde en geçerli akçeler olduğuna vurgu yapıp, Genç Müsiad’ın Türkiye genelinde 23 temsilciliği bulunduğunu paylaştı.

Müsiad ve ALPEDO yönetim kurulu başkanı olan Sami Kervancıoğlu, önce özgeçmişinden bilgiler, kesitler aktardı, 1966 doğumlu olduğunu, Sakarya Mahallesinde bulunan Kervan Pastanesine 13 yaşında babasının ‘eti senin kemiği benim’ diyerek teslim edip çırak olarak işe başladığını, ilkokul mezunu olduğunu, ilerleyen senelerde patronunun kızı ile evlenip, Turgut Pekel’in damadı olduğu bilgisini öğrencilere anlattı.

BOZUK PARA OLAYI VE DÜRÜSTLÜĞÜN GETİRDİĞİ

Çırak olarak işe girdiğinde, dönemin esnaflarınca uygulanan olayı naklederken de, “O zaman ustalar, işe aldıkları çırakları denerler, dükkanın bir yerlerine bozuk para bırakırlardı. Bakalım çırak o bozuk parayı getirip ustasına verecek mi, yoksa cebine mi atacaktı. Aynı hadise ile ben de karşılaştım. Masanın altında bulduğum bozuk parayı ustama teslim ettim, o günden beri de bu sektörün içindeyim ve Sakarya’dan Trabzon Bulvarına taşınan kervan@alpedo’nun yönetim kurulu başkanı olarak karşınızdayım. Bunu anlatmamdan kasıt şu, dürüst olun. Yalan söylemeyin. Çünkü dürüstlük en büyük hazinedir, sermayedir. Çünkü her işi başı ve başarının anahtarı dürüstlüktür. Dürüstlük dost kapısıdır” diye konuştu.

HER ŞEYİNİZİ KAYBEDİN AMA ŞAHSİYETİNİZİ ASLA!

Şiir tadındaki konuşması sırsında sık sık gülümseyen, öğrencilere hayat dersi veren Kervancıoğlu, öğrencilere birer hedeflerinin olması gerektiğini hatırlattı, sık sık hedeften söz etti, kendisinin de hedefinin bir zamanlar Sakarya’da iken, büyümek, gelişmek, açılmak anlamında anlattığı ve sorduğu soruda; ‘balık denizde mi büyür, gölde mi?” sorusuna öğrencilerden farklı cevap gelirken, sorusunun cevabını da kendi verdi ve şöyle dedi; “Hedefiniz olmalı demem şundan, evet, bizbir zamanlar küçük bir semt olan, küçük bir dükkanda, Sakarya mahallesinde idik. Yani Sakarya’daki yerimiz göldü. Ama büyümek, gelişmek ve açılmak için denize, yani Trabzon Bulvarına inmek zorunda kaldık.”

Sonra da mesleğinden, kervan ve alpedo’nun geldiği noktalardan bahsetti, yine öğrencilere seslenerek, “hayatınız için, geleceğiniz için bir hedef koyun!” tavsiyesinde bulundu, devam ederek, “İnsan parayı bulur. Çalışır bulur. Kaybedebilir de. Ama sizler ve hepimiz, her şeyinizi kaybedin, ama şahsiyetinizden asla taviz vermeyin. Çünkü şahsiyet en büyük sermayedir, dürüstlük gibidir” ifadesine yer verdi.

HERŞEYİ ÇOK İYİ BİLDİĞİMİ SÖYLEYEMEM!

Salonu tamamen dolduran öğrencilere zaman zaman sorular da soran Kervancıoğlu, bu yaşına gelmesine rağmen her şeyi çok iyi bildiğini iddia etmediğini, çünkü öğrenmenin yaşının olmadığını, insanların hayattan öğrenebilecekleri çok şeylerin olduğunun da altını çizdi, yaşanan hayatların, insanın başından geçen tecrübelerin yani hayatın gerçek bir üniversite olduğunu belirterek, öğrencilere, velilere, okul yönetimine, Genç Müsiad Başkanına teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol