banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KAYNAK TBMM'DE MİLLETVEKİLLERİNİN SORULARINI YANITLADI
 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem Başbakan Binali Yıldırım'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, büyükelçilerin, Katar'la arasında ihtilaf çıkan diğer ülkeler ve ilgili ülkeler nezdinde şu anda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak, "Umarım bu sorunlar kısa sürede aşılır. Sadece altı yedi ülkenin ilişkileri askıya almasından dolayı bir devlete 'siz terör devletisiniz' demek çok doğru ve kolay değil." dedi.

KATAR İÇİN YENİ BİRŞEY DEĞİL

Türk kuvvetlerinin Katar'da bulunmasının asli sebebinin "eğitim vermek" olduğunu ifade eden Veysi Kaynak, sözlerine şöyle devam etti: "Jandarma personeliyle ilgili de eğitim verme amacıyla orada bulunuyoruz ve orada Hükümetimiz tarafından verilecek diğer işlerin de yerine getirilmesi amaçlanmaktadır. Sayının, personelin rütbesinin, niteliğinin neler olacağını Milli Savunma Bakanlığımız, Genelkurmay Başkanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız müştereken yerine getireceklerdir. Jandarma Genel Komutanlığımızın şu anda 18 ülkeyle anlaşması, protokolü var. Katar da bunlardan biri olacak ve biz bunların bir kısmına eğitim imkanı veriyoruz, bir kısmında personel bulunduruyoruz. Dolayısıyla bu, sadece Katar için yeni başlayan bir şey değil, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin 2001'den beri sürdürdüğü bir politika ve doğru bir politikadır.” diye konuştu.

BİZİM PERSONEL GÖREVLENDİRMEMİZ AZERBAYCAN'DA 1990 YILINDA BAŞLADI.

“Gambiya'da 2005'te başlamıştır” diyen Kaynak, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “şimdi de Katar'da Jandarma personelimiz eğitim amaçlı görevlendirilecektir. Zaten şu anda, daha önce yapılmış protokol kapsamında, Katar iç güvenlik kuvvetleri mensuplarına Jandarma teşkilatımız tarafından ücreti mukabili 80 personel, 3 kurs düzenlenmiştir ve ücreti de alınmıştır.

Katar'daki askeri üssün ve Jandarma Eğitim ve Öğretim Protokolü'nün tamamı, 25 Aralık 2001 tarihinde, AK Parti hükümeti olmadan yaklaşık bir yıl önce imzalanan Güvenlik İşbirliği Anlaşması'na dayandığını hatırlatan Kaynak, “Bu, Türkiye'nin çok boyutlu dış politika hedeflerinin de bir manada yerine getirilmesidir." İfadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol