Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

Kartal Depreme Hazır

Bildiğimiz gibi Marmara bölgesi, dünyanın en hareketli fay hatlarından olan Kuzey Anadolu fay hattının tam üzerinde bulunmakta ve bölgedeki tüm yapılar birinci derece risk altındadır. Yakın zamanda 1999 yılında yaşadığımız acı deneyim, yapı güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bize net biçimde göstermiştir. Ve kamusal tedbirler kapsamında deprem güvenliği ile ilgili ciddi yönetmelikler çıkarılmıştır. Deprem yönetmeliği her ne kadar kimilerine maliyet gibi görünse de, insan yaşamının fiyatı biçilemez bir maliyet olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Devletin bu noktada tavrı çok açıktır. Marmara bölgesinde ve özellikle İstanbul’daki konutların yaklaşık 3te ikisi yenilenmek durumundadır ve yapı sahipleri isteseler de, istemeseler de, orta vadeli planlar dahilinde yapıların yenilenmesi gerekmektedir.

Yapı güvenliğinin artırılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması için çıkarılan kentsel dönüşüm yasası kapsamında Kartal kentsel dönüşüm projeleri son yıllarda hız kazanmış şehrin her yanında yenilenen binalar yükselmeye başlamıştır. Ayrıca Kartal inşaat projeleri sadece kentsel dönüşüm kapsamında olmayıp, yeni projeler olarak da dikkat çekmektedir. Şehrin iskana açılan geniş alanlarında insan onuruna yakışan yaşam koşullarının oluşturulması için gerçekleştirilen projelerle teknolojisi yüksek ve estetik konut projeleri geliştirilmektedir.

Kartal bulunduğu mevki itibariyle İstanbul’un en güzel noktalarından birisidir. Ancak geçmişten bugüne gelen çarpık kentleşme standartlarından elbette nasbini almış ve çok yanlış biçimde şehirleşmiştir. Bu sırada elbette statik olarak yetersiz yapılar ortaya çıkmış, deprem güvenliği bakımından yetersiz bir yapılaşma süreci yaşanmıştır. Elbette durum İstanbul’un hemen her noktasında aynıdır. Bu durumdan kurtulmak, kendimizi ve sevdiklerimizi güvenle barınacakları konutlara kavuşturmak için yapmamız gereken aslında çok basit. Hemen bir Kartal Kentsel dönüşüm firmasına ulaşarak, güvensiz yapımızın yenilenmesi için yardım istemek.

Deprem güvenliği bakımından elverişsiz bulunan konutunuzun arsa payından feragat ederek başka bir noktada yepyeni konut projelerinden birisine katılabileceğiniz gibi, kentsel dönüşüm yasası avantajlarından da faydalanarak yapınızın yeniden inşası için anlaşabilirsiniz. Unutmayın, kentsel dönüşüm kamu sağlığı ve güvenliği için hazırlanmış bir yönetmeliktir ve inşaat şirketleri devlet tarafından bu noktada yönlendirilmektedir. Ayrıca Kartal Kentsel dönüşüm projelerine dahil olmanız durumunda devlet tarafından pek çok şekilde destekleneceğinizi de unutmayınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol