Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

KAMPÜSTE SEKTÖREL BAKIŞ ETKİNLİĞİNİN 8.Sİ DÜZENLENDİ
KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen  “Kampüste Sektörel Bakış 8” etkinliği kapsamında, alanında uzman isimlerin katıldığı 2 panel oturumu düzenlendi.

Kampüste Sektörel Bakış 8 etkinliğinin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında bilgi güvenliği ve siber güvenlik kavramlarının önemine vurgu yapan Rektör Can, gençlerin geleceğe hazırlanırken girişimcilik ve liderlik yönlerini geliştirecek sosyal faaliyetler içerisinde yer almalarının kişisel gelişimleri açısından son derece önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

“İş ve kariyer noktasında bu donanımlara sahip olamazsak bir adım geride oluruz.” diyen Rektör Can genç katılımcılara, “Kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayın. Farklı öğrenci topluluklarında ve kamu yararı gözeten sivil toplum kuruluşlarında görevler alın. Özgüvenli, girişken ve yeniliğe açık bireyler olarak kendinizi yetiştirin.” tavsiyelerinde bulundu.

Rektör Can’ın açılış konuşmalarının ardından Akedaş Elektrik Perakende A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış enerji sektöründe kariyer imkânlarına ilişkin bilgilendirme sunumu yaptı. Başarılı bir kariyer yaşamı için teknolojiyi çok iyi takip etmek ve sosyal medyaya hâkim olmak gerektiğine değinen Tanış, “Kendinizi iyi tanıyın, kendinize güvenin. Hayatınızın hiçbir döneminde öğrenmekten ve başkalarına fikir danışmaktan vazgeçmeyin. Her zaman planlı olun, zamanı etkin kullanın.” şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında “Siber Güvenlik- Bilgi Güvenliği” konulu panel düzenlenirken, panel oturumuna KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğretim Üyesi Tamer Rızaoğlu başkanlık etti.

Panel kapsamında Akedaş Elektrik Perakende A.Ş. Bilgi Teknolojileri Müdürü Ali Burak Kulaklı, Akedaş Elektrik Perakende A.Ş. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temsilcisi Şeyda Danyıldız, Akedaş Elektrik Perakende A.Ş. Siber Güvenlik Çözümleri Yöneticisi Kurtuluş Karasu ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Siber Güvenlik Enstitüsü Araştırmacısı Göksel Uçtu, siber güvenlik ve bilgi güvenliği konularına ilişkin katılımcıları bilgilendirdiler.

Öğleden sonra yapılan panel oturumda ise Bosch Uluslararası Satış Müdürü Mehmet Sarı “Uluslararası Mühendislik”, Kum Mucit Kurucusu Hasan Kum “Girişimcilik” ve Texmart Cdo Ersan Ertürk “E-Ticaret” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

Etkinlik, kurum ve kuruluş temsilcilerinin, katılımcıların sorularını cevaplandırmalarının ardından, etkinliğe katılan firma temsilcilerine plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol