banner1482
Öne Çıkanlar SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN BAŞKAN GÜVENDEN BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bu haber kez okundu.

KAMEK İLK MEYVESİNİ VERDİ
  

İş yerinin açılış kurdelesini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ile İş Yeri sahibi Fatma Alıç ve davetiler kesti.

İşyerinin açılışında bir konuşma yapan Alıç: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı KAMEK'te kurslar açılmıştı hobi olarak düşünmüştüm ve yazıldım ve iş yeri açmam konusunda maddi konuda çok destek sağladı bana bunun neden bana meslek olmayacağını düşündüm. Bu konuda bize desteklerini veren kurs hocamız Meryem Alagöz hocamıza KAMEK Müdürümüz Mustafa beye  teşekkür ederim bana destek olarak becerilerimi ortaya çıkarmaya çalıştılar. Onlarla birlikte karar verdik başladık yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz İnşallah Kahramanmaraş'ta gelişen bir sektör Nikah şekeri Bebek şekeri bir ihtiyaçtı olursa da olur olmazda olur denilen bir şeydi ama şimdi bu meslek bir ihtiyaca dönüştü bir çok gelinin ve bir çok kişinin özel günlerini ölümsüz kılmak için başvurduğu seçeneklerden biri bu ve buda benim çok ayrı bir avantaj şuana kadar çok güzel gitti her şey İnşallah bundan sonrada güzel olacak Allahın izini ile  iş yerini yeni açmasına rağmen çok güzel siparişler aldığını ifade eden alıç  ilk sermaye olarak Mikro kredinin 5 bin TL gibi desteği oldu bunun üzerine biz kendi bütçemizden de destek verdik” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak gurur yaşadıklarını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya: “ Büyükşehir Belediyemizin bünyesindeki açılan KAMEK Kurslarına katılan Fatma Alıç hanımın iş yerini açıyoruz. KAMEK olarak artık bir aile olduk.  Fatma Hanım bizim Girişimcilik kurslarına katılarak İSKEP Kapsamında sertifikasını alarak iş yerini Kosgeb'in destekleri bugün hizmete açtı kendisine hayırlı olmasını diliyor işlerinde başarılar diliyorum.

 İSKEP Kapsamında 24 girişimci kursiyerimizin 11'i iş yerini açacak 7'isi açma aşamasında Fatma Hanım ise ilk oldu diğer arkadaşlarımızda şuan içersinde işlerini yürütüyorlar birde burada KAMEK'in gücü ortaya çıktı hakikaten biz buradaki kurs veren Hocalarımıza da teşekkür ediyoruz çünkü böyle bir şeye teşebbüs edecek kadar kaliteli kursiyerlerimiz yetişiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak biz KAMEK'le ilgili faaliyetlerimizi genişleterek devam ediyoruz. İlçelerimizde artık kurslar başladı. En son Afşin İlçesinde girişimcilik kursuda yapıyoruz. Sadece 2015 yılında 2 bin 500 Kursiyerimiz oldu 2016 yılında ise bu rakama yakın kursiyer sayımız oldu bunu daha'da büyüteceğiz. Bütün ilçelerimizde KAMEK olacak. Kahramanmaraş'ta ve Kahramanmaraşlılarda KAMEK'i tanımış olacak. Hedefimiz Kahramanmaraş'ta yaşayan insanlarımızın genciyle, yaşlısıyla, ev hanımıyla ticaretle uğraşanıyla, sanayide çalışanıyla kurslarımızdan bir şekilde faydalanması ve sertifikalandırması bir şehrin kalkınması o şehirdeki insanların kalitesi ile gerçekleşiyor. Bizler de vatandaşlarımızın daha eğitimli ve daha bilinçli, onların yeteneklerini geliştirmek için faaliyetlerimize devam edeceğiz bu iş yeri bize güç veriyor mutluluk veriyor” diye konuştu.

Açıklamaların ardından açılış kurdelesi kesilerek işyeri gezildi ve işyeri sahibi Fatma Alıç’a başarı dilekleri iletildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol