banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ'IN ÇUKUROVA'YA AÇILAN PENCERESİ HANCER KANYONU
 Kahramanmaraş’ın doğal güzellikleri insanları kendine çekmeye devam ediyor. Göksun İlçesi ile Adana’nın Saimbeyli ilçesi sınırları arasında kalan muhteşem görüntüsü ile insanları büyüleyen Hançer Kanyonu bölgenin turizm merkezi olmaya aday... Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’ten gelen bir grupla Hançer Kanyonu’nda bir geziye katılan bölgenin Eğitimci Dağcı Rehberi Halil İbrahim Algan kanyonla ilgili bilgiler verdi.

Algan; “Hançer Kanyonu, her geçen gün ziyaretçi sayısını yükselterek devam ediyor. Göksun İlçesine 30  km.  uzaklıkta  olup Aybastı Kalesi, Kaleboynu Kalesi ve Manastıri ile sizi tarihin derinliklerine götürüyor. Yolun 15 km asfaltı olup kalan kısmı ise stabilizedir. Çakılı Koyak ve Kale panoraması ile doğanın eşsiz güzellikleri yani başınızda oluyor. Balık türlerinin yanı sıra dağ keçisi gibi hayvanların korunması bölge açısından bir hayli sevindirici. Rafting sporu, kaya tırmanışı için ideal yer... Hapis Kanyonu’nun birleştiği nokta kamp ve izcilik faaliyetleri açısından çok güzel bir yer. Kanyon ortalama 20 km uzunlukta olup, iç noktalarında kimi yerlerde 10 ile 15 metre arasında dar geçişler vardır. Yüksekliği ortalama 350 ile 500 metre arasındadır. Aynı zamanda içerisinde su kaynaklarını da barındırıyor. Doğa ve tarih kokan güzellikleri görmeye herkesi bekliyoruz. Rehber olarak her zaman yardımcı oluyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol