Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ’NİN BÜYÜK BAŞARISI  EXPO 2023 KAHRAMANMARAŞ’TA DÜZENLENECEK
 Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası fuaye salonunda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Expo 2023 Kahramanmaraş'ın ev sahibi Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Expo 2023'ün ana temasının 'Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık' olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:

‘’21. yüzyılın temel sorunlarından biri, küresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusudur. Artan nüfusla doğal alanların imara açılması ve tamamen insan ve üretim odaklı mekân tasarımı, dünyamızın geleceğini tehdit etmektedir. Expo 2023 Kahramanmaraş’ın ana teması, bu yüzden "doğa dostu şehir ve duyarlılık” olmuştur. Bu vesile ile inşallah, Kahramanmaraş’a, 40'tan fazla ülkeden yatırımcı ve turist gelecek. Bu fuara yurtiçi ve dışı olmak üzere; toplamda 2 milyon ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir. Bilgi, deneyim ve paylaşım güçtür. Bu bağlamda expo, inşallah Kahramanmaraş’a saygınlık kazandıracak ve değer katacaktır. Kahramanmaraş, bu vesileyle dünyaya açılacak ve her anlamda gelişme imkânı bulacaktır. Kahramanmaraş, yine bu vesileyle kültürel, tarihsel varlıklarını da tanıtmış olacaktır.’’

 

 “EXPO 2023 Kahramanmaraş’ın İlk İşbirliği Anlaşması EXPO 2018 Ev Sahibi Tayvan’ın Taichung Şehri İle İmzalandı”. Türkiye’nin İstiklal Savaşı Madalyası sahibi tek şehri, enerji ve metal eşya üretim merkezi, dondurma ve biberiyle ülke çapında tanınan Kahramanmaraş, küresel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

EXPO 2023 Kahramanmaraş’ın tanıtımı bugün Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kamramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in katılımıyla gerçekleştirildi.

PAKDEMİRLİ: EXPO KAMRAMANMARAŞ’A DEĞER KATACAK

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Expo 2023 Kahramanmaraş’ın kenti dünyaya tanıtmaya vesile olacağını söyledi: ‘’Expolar, olimpiyatlar ve dünya kupasının ardından, dünyada düzenlenen en büyük organizasyonlardan biridir. expo 2023 Kahramanmaraş, Maraş’ımız için, büyük bir öneme sahip. expo 2023 Kahramanmaraş, temelde b1 sınıfı, uluslararası kategoride bir bahçecilik Expo'sudur. İnşallah, Kahramanmaraş’ta; 23 nisan - 31 ekim 2023 tarihleri arasında,192 gün süreli bir etkinlik olacak. 21. yüzyılın temel sorunlarından biri, küresel çapta giderek yayılan kentleşme olgusudur. artan nüfusla doğal alanların imara açılması ve tamamen insan ve üretim odaklı mekân tasarımı, dünyamızın geleceğini tehdit etmektedir. expo 2023 Kahramanmaraş’ın ana teması, bu yüzden "doğa dostu şehir ve duyarlılık” olmuştur.’’

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Expo 2023’ün katkılarını şu sözlerle anlattı: ‘’Expo, farklı kesimlerin perspektifinden, 4 farklı yararı barındırmaktadır. Uluslararası toplum için expo, işbirliği ve ilerleme için bir diyalog platformudur. Halk için expo, eğitim ve eğlence deneyimidir.  Ev sahibi ülke için expo, ülkenin markalaşması ve gelişmesi için bir araçtır.  Katılımcılar için expo, uluslararası sosyal yardımlaşmaya ve ekonomik fırsatlara olanak verir. Bu vesile ile inşallah, Kahramanmaraş’a, 40'tan fazla ülkeden yatırımcı ve turist gelecek. Bu fuara yurtiçi ve dışı olmak üzere; toplamda 2 milyon ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir. Bu bağlamda expo, inşallah Kahramanmaraş’a saygınlık kazandıracak ve değer katacaktır. Kahramanmaraş, bu vesileyle dünyaya açılacak ve her anlamda gelişme imkânı bulacaktır. Kahramanmaraş, yine bu vesileyle kültürel, tarihsel varlıklarını da tanıtmış olacaktır.’’

 

ÜNAL: EL ELE 16 YILDIR TÜRKİYE’Yİ TAŞIYORUZ


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise, Expo 2023 Kahramanmaraş başarısının Türkiye’nin bugün hangi aşamaya geldiğini gösterdiğini söyledi: ‘’Türkiye bugün artık hem dünyayla olan ilişkisinde hem kendi iç büyümesinde geldiği nokta itibariyle Kahramanmaraş'ımızın bir ilçe belediyesi olarak bu başarıyı göstermiştir. EXPO başkanı Kahramanmaraş'a geldiğinde büyük bir şaşkınlık yaşıyor ve diyorsa ki muhteşem bir şehir ve bu şehri dünyanın tanıması gerek diyorsa bunun için öncelikli olarak AK Parti'ye, büyükşehir belediyesi başkanımıza, daha önce başkanlık yapmış AK Parti'li belediye başkanlarımıza, 12 Şubat Belediye Başkanımıza herkese teşekkür etmek isterim. Biz büyük bir aileyiz ve Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde el ele 16 yıldır Türkiye’yi taşıyoruz.’’

 

MAHÇİÇEK: 2 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ


Expo 2023’ün Kahramanmaraş’a gelmesi için büyük çaba harcayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: ’’ Expolar ülkeler ve şehirlerin kalkınmasını sağlayan, kentin bilinirliğini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde artıran, halka eğitim, kültür, sanat ve eğlence deneyimi yaşatan, iç ve dış turizmi canlandıran, yeni iş imkanları ve fırsatlar oluşturan, dünya kupası ve olimpiyatlardan sonraki en önemli uluslararası etkinliklerden biridir. Proje ile Kahramanmaraş genelinde 1 milyon, bölge illerinden 600 bin, ulusal çapta gelenlerden 250 bin ve ülke dışından gelen 150 bin olmak üzere 2 milyon ziyaretçinin alana gelmesini öngörmekteyiz. 18 Eylül 2018 tarihinde Padova'da, İtalya'da toplanan AIPH Genel Kurulu'nda Onikişubat'ımızın 2023 Uluslararası adaylığı, aleyhte oy kullanılmamak kaydıyla, oy birliğiyle kabul edilmiştir."

 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Kahramanmaraş’ın merkez ilçesi Onikişubat’ın Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in girişim ve öncülüğünde gerçekleşen adaylık başvurusu, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği, AIPH’in İtalya’nın Padova şehrinde geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen Genel Kurulu’nda oy birliği ile kabul edilmiş ve EXPO 2023 Kahramanmaraş’a kazandırılmıştı..

Kırktan fazlası ülke olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşlarla birlikte 150’ye ulaşan kurumsal katılımcının beklendiği etkinliği yerli ve yabancı 1.85 milyon ziyaretçinin gezmesi planlanıyor. EXPO 2023 Kahramanmaraş için ilk işbirliği anlaşması 4 Kasım’da EXPO 2018’in düzenlendiği Tayvan’ın Taichung Belediyesi ile gerçekleştirilirken 19 ülke ise henüz resmi davet yollanmamasına rağmen katılım talebini bildirmiş durumda.

Onikişubat Belediyesi rekreasyon projesi çerçevesinde, halen inşa faaliyetleri devam eden, Hasancıklı Mahallesinde, Menzelet ve Sır Barajı civarındaki 747 bin metrekarelik bir arazi EXPO alanına dönüştürülüyor. İlgili alan EXPO’dan önce şehrin en büyük ve modern rekreasyon alanı olarak tasarlanıp, planlama ve inşa faaliyetleri başladığı için EXPO 2023 Kahramanmaraş’ın son derece ekonomik ve verimli olması öngörülüyor.

Yalnızca Kahramanmaraş için değil, bölge ve Türkiye için de bir çekim merkezi olarak planlanan EXPO 2023 alanında; kültür ve kongre merkezi, aqua park ve lunapark, doğa müzeleri başta olmak üzere çok çeşitli spor ve etkinlik üniteleri ile 68.700 metrekarelik devasa bir gölet ve 220.000 metrekareden fazla yeşil alan bulunacak..

Ana tema olarak; “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” başlığının belirlendiği EXPO 2023’ün alt temaları olarak ise; “Çocuklar İçin Doğa Temelli Eğitim”, “Kentsel Dönüşümün Biyofilik Tasarımı”, “Şehir Bahçeciliği ve Yerel Gıda”, “Daha Yeşil, Daha Sağlıklı, Daha Mutlu” ve “Sadeliğin Hikmeti” başlıkları seçildi..

Ana tema ve alt temalar; 21. Yüzyılın giderek büyüyen şehirleşme ve refah sorunlarına karşı yeryüzündeki hayatın korunmasını ve insanlığın daha yaşanılır, daha mutlu bir geleceğe olan inancını yansıtmayı hedefliyor.

Türk ve İslam coğrafyası başta olmak üzere, dünya ile kültürel ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini ve Kahramanmaraş isminin hem ulusal hem de uluslararası alanda daha çok tanınmasını hedefleyen EXPO 2023 Kahramanmaraş; 23 Nisan – 31 Ekim 2023 tarihleri arasında 192 gün süreli bir etkinlik olarak gerçekleşecek..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol