banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KADINLARDAN YERLİ MALI KERMESİ
 Kermesin açılışında bir açıklama yapan KSÜ Rektörü Prof.D r. Niyazi Can, KSÜ’nün  kurum ve kuruluşlarla sürekli diyalog halinde olduğuna dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür organizasyonlarından dolayı teşekkür etti.

Kermesin açılışına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yasemin Ayranpınar, Yerli Malı Haftası münasebetiyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde okuyan özellikle yabancı öğrencilere yönelik bu kermesi düzenlediklerini belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran kermese ilişkin yaptığı değerlendirmede, yerli malı haftası münasebetiyle Sütçü İmam Üniversitesi ev sahipliğinde öğrenci yemekhanesinde böyle bir kermes düzenlemelerindeki amacın hem yerli malı haftasına dikkat çekmek hem de üniversitede okuyan öğrencilerin bir nebzede olsa anne yemekleriyle buluşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Daha sonra bir açıklamada bulunan Genel Sekreteri Züver Çetinkaya : “ Ben de bugün ki kermesimizin hayırlara vesile olmasını dilemekle başlayayım. Üniversitede rektör hocamıza bu imkânını sağladığı için tekrar teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Kadın Girişimini destekliyoruz ve büyükşehir belediyesi olarak kadın kooperatifinin kurumasına öncelik ettik, destek verdik, teşvik ettik. Bugünde üniversitemizle beraber böyle bir kermesi düzenleyerek kadın girişimci vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Rektör hocamızın da dediği gibi hakikaten ‘Kahramanmaraş mutfağı çok zengin’ bir mutfak. Hem Akdeniz bölgesinin hem İç Anadolu bölgesinin mutfağı hem Güneydoğu Anadolu bölgesinin adeta bir keşişim noktasında ki zenginlikle birlikte oluşmuş yemek kültürümüz var. Bugün de yemek kültürümüzü kadınlarımıza destek olacak şekilde kullanmak istiyoruz. Ben burada emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Umarım, kermesimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum ve bütün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde ki öğrencilerimizi ve halkımızı kermese gelmeye davet ediyorum” dedi.

Açıklamaların ardından kermes alanı gezilerek hem ürünler incelendi hem de yemeklerin tadına bakıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol